Taip nuspręsta Europos klubų asociacijos (ECA) generalinėje asamblėjoje Amsterdame (Nyderlandai).

Nuo 2000-ųjų rengiamose klubų pasaulio taurės varžybose dabar dalyvauja tik viena Europos ekipa – Čempionų lygos nugalėtojai. Žiemą vykstančiame turnyre jiems tenka sužaisti daugiausiai du mačus: pusfinalį ir finalą.

FIFA prezidentas Gianni Infantino norėtų išplėsti varžybas iki 24 komandų, aštuonios jų būtų iš Europos. Turnyrą ruošiamasi perkelti į vidurvasarį kartu smarkiai išauginant rungtynių skaičių.

„Tarptautinis kalendorius jau sudėliotas iki pat 2024 metų. Galima diskutuoti apie tai, kaip vystyti futbolą vėliau, bet dabar tokiems radikaliems pokyčiams nepritarsime“, – teigė ECA ir Turino „Juventus“ (Italija) klubo prezidentas Andrea Agnelli.

Įdomu, jog klubus palaiko ir UEFA, kurios generaliniu sekretoriumi iki 2016 metų buvo G. Infantino.

Italų kilmės šveicaras klubų turnyru ketina pakeisti komerciniu požiūriu ne itin patrauklias Konfederacijų taurės varžybas, kuriose dalyvauja stipriausios visų žemynų rinktinės ir pasaulio čempionai.

Nuo 2000-ųjų Senojo žemyno klubai pasaulio taurės turnyrą laimėjo 11 kartų, pastaruosius trejus metus tai padarė Madrido „Real“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)