Tai buvo vienas iš daugelio panašių skandalų, temdančių šalyje šią sporto šaką.

Buvo nufilmuota, kaip moteris pavarde Meng per sekmadienį rytinėje Dziangsu provincijoje vykusį Siudžou tarptautinį maratoną įžūliai mynė žalią dviratį.

Meng, kurią dar gali nubausti Kinijos atletikos asociacija (CAA), pareigūnai liepė nusėsti nuo dviračio, bet vėliau ši vėl ant jo užlipo.

Ji pasiekė finišo liniją per 5 val. 38 min. 36 sek., bet toks jos rezultatas buvo neįskaitytas.

„Pareigūnui ją pamačius ir sustabdžius dalyvė vėl ėmė važiuoti dviračiu“, – sakoma antradienį išplatintame organizatorių pareiškime. Jame priduriama, jog Meng buvo uždrausta ateityje dalyvauti maratonuose.

„Ji pažeidė taisykles“, – teigiama pranešime.

Maratonai pastaruoju metu yra labai išpopuliarėję Kinijoje, bet su šia sporto šaka šalyje esama tam tikrų problemų.

Pavyzdžiui, per pernai lapkritį Šendženo mieste vykusį pusmaratonį sukčiavo daugiau nei 250 dalyvių, iš kurių daugelis bėgo trumpesniais keliais.

Tą patį mėnesį bėgikė He Yinli to nesiekdama išprovokavo nacionalinę diskusiją apie patriotizmą, kai viena pernelyg entuziastinga savanorė išbėgo į bėgimo taką ir perdavė prie Siudžou maratono finišo linijos artėjusiai atletei Kinijos vėliavą.

CAA duomenimis, 2011 metų Kinijoje buvo surengti vos 22 maratonai, pusmaratoniai ir kitokie bėgimo renginiai, tačiau pernai jų skaičius šoktelėjo iki 1 100.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)