Premjerą atlydėjo jo štabo nariai, tarp kurių buvo ir buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, kuris iš dėžės ištraukė parašų lapus.

S. Skvernelis surinko 30 466 parašų popieriniuose lapuose ir 6641 elektroninį parašą. Norint tapti kandidatu į prezidentus VRK reikia pateikti ne mažiau nei 20 tūkst. galiojančių parašų.

Parašus VRK jau pristatė į prezidentus kandidatuojantys Gitanas Nausėda ir Valdemaras Tomaševskis.

Orientavosi į popierinių parašų rinkimą

Pristatęs dokumentus S. Skvernelis padėkojo žmonėms, kurie pasirašė.

„Dauguma tų parašų buvo su betarpišku kontaktu, tai irgi yra labai svarbu. Žinoma, dėkoju visiems, kurie darė tą sunkų darbą, rinko parašus – savanoriams, partijos skyriams, kolegoms Seimo nariams ir kitiems, kurie prisidėjo“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė dalį parašų per susitikimus su gyventojais surinkęs ir pats.

„Aš manau, kad žmonės, kurie pasirengę už mane, jie tikrai tą padarys. Pas mus nebuvo jokių lenktynių, (…) mes ir orientavomės į popierinių parašų rinkimą, nes tai yra labai svarbus betarpiškas kontaktas su žmogumi, kada gali ir pakalbėti, ir į klausimus atsakyti“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras šiuo metu nemato prasmės prašyti finansinių aukų rinkimams iš atskirų asmenų, tačiau teigė, kad prasidėjus realiai realiai rinkiminei kampanijai bus sudarytos galimybės prisidėti prie jos finansavimo.

Šiuo metu S. Skverneliui 100 tūkst. eurų yra pervedusi jį rinkimuose remianti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, ir dar yra gauti 34 eurai paramos mažomis sumomis.