„Yahoo“ atlikta D. Trumpo išvaizdos chronologinė analizė parodė, kad devintajame dešimtmetyje tuomet dar verslininkas D. Trumpas atrodė kaip vidutinis statistinis baltaodis, gal net kiek išblyškęs. Tačiau jau dešimtojo praėjusio dešimtmečio viduryje jo odos spalva ėmė kisti. Maždaug 2005 metais D. Trumpo veidas įgijo iki šiol visiems gerai atpažįstama morkos atspalvį.

JAV kariuomenės vado veido spalvos tonai laikui bėgant kiek varijavo. Žurnalas „Fast Company“ net pamėgino nustatyti tikslų D. Trumpo odos spalvos toną pagal „Pantone“ – sistematizuotą spalvinę sistemą – ir padarė išvadą, kad jo veido spalva yra artimiausia „auksine liepsna“ pavadintai spalvai.

Paprastai kalbant, ji yra oranžinė.

Juokeliai apie jo odos spalvą taip pat jau nuvalkioti ir niekam nebeįdomūs. Įdomiau, kaip jo oda tapo tokia, kokią matome dabar.

Trumpo santykiai su savaiminio įdegio produktų gamybos magnatu

Ar D. Trumpo odos spalvai įtakos turėjo jo draugystė su savaiminio įdegio produkciją gaminančios kompanijos vadovais? Skelbiama, kad D. Trumpas artimai draugauja su „New Sunshine“, gaminančios savaiminio įdegio priemones, įskaitant Kardashianų šeimos moterų dievinamus losjonus ir bronzantus, vadovu Steve'u Hilbertu.

Kalbama, kad D. Trumpo draugystė su „New Sunshine“ vadovu prasidėjo maždaug 2006 metais. Sutapimas - būtent maždaug tuo metu ir JAV prezidento oda ėmė keisti spalvą.

Donaldas Trumpas

Vėliau ši draugystė virto verslo sandoriais. D. Trumpas reklamavo du „New Sunshine“ produktus per savo realybės šou „Mokinys“ 2011 ir 2013 metais. Be to, 2011 metais Melania Trump tapo „New Sunshine“ odos priežiūros priemonių, pagamintų ikrų pagrindu, reklaminiu veidu. Kalbama, kad už tai jai buvo sumokėtas 1 mln. JAV dolerių, be to, ji gavo neįvardijamų priedų.

Galbūt tiesiog kaltas prastas apšvietimas?


Anksčiau su D. Trumpu dirbęs vizažistas Jasonas Kelly sako, kad jis, gražindamas D. Trumpą ir kitus kandidatus per 2016 metų Respublikonų nacionalinį suvažiavimą, nepastebėjo nieko neįprasto dėl D. Trumpo odos spalvos.

„Kai su juo susitikome, jis tikrai neatrodė oranžinis“, – žurnalui „Marie Claire“ sakė J. Kelly, manantis, kad dėl tokios oranžinės odos spalvos gali būti kaltas prastas apšvietimas.

Vizažistas taip pat sakė, kad, kai susipažino su D. Trumpu, „jis tikrai nebuvo pasitepęs jokia skysta pudra ar savaiminio įdegio priemone“. J. Kelly sakė, kad iš karto būtų supratęs, jog D. Trumpas yra pasitepęs savaiminio įdegio produktu.

„Turiu tam akį. Galiu tai pastebėti per kilometrą“, – sakė jis.

Teigiama, kad jis pats tvarkosi plaukus ir pasidažo

Vizažistė Kriss Blevens dirbo su visais kandidatais į prezidentus per 2016 metų pirminius rinkimus Naujajame Hampšyre – visais išskyrus D. Trumpą. Vėliau ji sakė, kad nė karto nematė, kad su D. Trumpu dirbtų koks nors vizažistas ar plaukų stilistas.

„D. Trumpas pats tvarkosi savo plaukus ir makiažą, – sakė ji. – Jis paprastai ateina jau pasiruošęs. Jis išreiškia save būtent tokiu stiliumi, ir aš niekada nenorėčiau kištis. Galbūt jį šiek tiek papudruočiau kompaktine pudra. Jis kruopščiai tvarkosi savo plaukus. Tai jo išskirtinis įvaizdis, ir tai yra gerokai geriau, nei nuolat jį keisti.“

Praėjusių metų sausį „Politico“ skelbė, kad D. Trumpui iš tiesų dirbo vizažistė, kuriai buvo mokamas atlyginimas iš valstybės lėšų. Tačiau jai taip ir neteko prisiliesti prie prezidento. Ji daugiausia laiko dirbo su kitais jo administracijos nariais, įskaitant Sarah Huckabee Sanders ir Kellyanne Conway.

Respublikų nacionalinio suvažiavimo vizažistas J. Kelly žurnalui „Harper‘s Bazaar“ sakė, kad D. Trumpas prieš renginius iki savo prezidentavimo retai naudojo kosmetikos priemones. Tačiau, anot vizažisto, viskas pasikeitė po rinkimų. Dabar jis mano, kad prezidentas deginasi soliariume ir/ar naudoja savaiminio įdegio produktus. Jis mano, kad D. Trumpas „degindamasis užsideda akinius ir tai matosi iš odos spalvos aplink akis“.

Donaldas Trumpas

Jį į teismą padavė vizažistė

JAV prezidentas atsisako dirbti su vizažistais (ir galbūt jie nenori dirbti su juo). Kaip skelbia „The New York Daily News“, vizažistė Jill Harth 1997 metais padavė į teismą D. Trumpą, kurį kaltino ne vienerius metus prie jos seksualiai priekabiavus: ją grabinėjus, bučiavus ir net mėginus išprievartauti D. Trumpui priklausančiame „Mar-a-Lago“ kurorte. D. Trumpas visus kaltinimus neigė.

Galiausiai J. Harth ieškinį atsiėmė, kai D. Trumpas pasiekė susitarimą su jos verslo partneriu.

Prezidento išvaizdai įtakos gali turėti odos liga

D. Trumpas savo natūralią odos spalvą galimai nusprendė keisti dėl odos problemos – rožinės. Ilgametis prezidento gydytojas Haroldas N. Bornsteinas sakė, kad prezidentas vartoja antibiotikų rožinei gydyti. Rožinė yra dažna pasitaikanti odos būklė, kuomet veido oda rausta, padidėja poros, išsiplečia kapiliarai, juntamas deginantis jausmas.

Jeigu D. Trumpas tikrai kenčia nuo rožinės, gali būti, kad jis naudoja netinkamo atspalvio maskavimo priemonės. Galbūt priemonių kiekis ar produktų tarpusavio reakcija ir sukuria tokią oranžinę odos spalvą. Taip pat gali būti, kad jeigu D. Trumpas ir naudoja kokias nors kosmetikos priemones, veikiausiai po jų panaudojimo veidas atrodo gerai, tačiau įgauna nenatūralią oranžinę spalvą dienos pabaigoje.

Gali būti kalta ir mityba

Gali būti, kad D. Trumpo oda įgavo oranžinį atspalvį dėl to, kad jis valgo daug produktų, kurių sudėtyje yra beta karoteno. Tai morkos, moliūgai, batatai ir pan. „The Huffington Post“ pažymi, kad, anot ekspertų, „sveika beta karoteno dozė yra nuo šešių iki aštuonių miligramų per dieną“. Tam, kad oda įgautų oranžinę spalvą (toks reiškinys vadinamas karotenemija), reikėtų per dieną suvartoti apie 20 miligramų beta karoteno (tai prilygtų trims didelėms morkoms).

Nors ši teorija ir įdomi, ji mažai tikėtina D. Trumpo atveju. JAV prezidentas garsėja savo meile nesveikam greitajam maistui, o ne morkų kokteiliams.

Donaldas Trumpas

Jis veikiausiai tiesiog deginasi senoviniu būdu

D. Trumpo oranžinės spalvos paslaptis gali būti visiškai paprasta – saulė. Vizažistas J. Kelly žurnalui „Marie Claire“ sakė, kad D. Trumpas veikiausiai nemenką saulės dozę gauna žaisdamas golfą.
„Tai, ką aš dabar matau, jei atvirai, yra ne soliariumo, o saulės poveikis, kurį jis patiria tuomet, kai žaidžia golfą. O žaidžia jis gana dažnai, – 2017 metais sakė J. Kelly. – Manau, kad jis veikiausiai gauna daug saulės būdamas „Mar-a-Lago“ kurorte.“

Kaip ten bebūtų, istorijos apie D. Trumpą odos spalvą liausis dar negreitai. Vasarį „The New York Times“ net išspausdino atskirą straipsnį apie tai, kad D. Trumpo įdegis išlieka valstybės paslaptimi.

Straipsnyje kalbama apie „daugybę plaukų lako buteliukų ant lentynos jo neseniai suremontuotame vonios kambaryje“, tačiau esą lankytojai nepastebėjo „nė gramo savaiminio įdegio produkto“. Kiti šaltiniai sako, kad Baltuosiuose rūmuose tikrai nėra jokio soliariumo „slaptame kampe“. JAV prezidento administracijos atstovai esą pareiškė, kad dėl tokios visus metus spindinčios prezidento odos kalti „geri genai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)