Teisingumo ministerija atsisakė patvirtinti partijos pateiktus dokumentus, nes suvažiavime priimti įstatai neatitiko Civilinio kodekso ir Politinių partijų įstatymo reikalavimų. Pasak ministerijos, pateikti įstatai nebuvo aiškūs ir suprantami, juose nurodyti tik bendri deklaratyvaus pobūdžio partijos tikslai, nedetalizuojant nei veiklos sričių, nei veiklos rūšių. Be to, neaiški įstojimo į politinę partiją ir išstojimo iš jos tvarka, nereglamentuota partijos vadovo, valdybos ir partijos tarybos atšaukimo tvarka, laikotarpis, kuriam renkami valdymo organai, jų kompetencija, sprendimų priėmimo tvarka ir kt.

Kovotojų už Lietuvą sąjunga, siekdama ištaisyti Teisingumo ministerijos nurodytus trūkumus, turės surengti naują suvažiavimą ir patvirtinti naujus įstatus. Tada ši politinė partija Teisingumo ministerijai vėl galės teikti dokumentus dėl partijos pavadinimo ir įstatų keitimo.

Politinių partijų įstatymas nustato, kad politinių partijų Juridinių asmenų registrui pateikiamų duomenų tikrumą, įstatų, programos ar jų pakeitimų atitiktį įstatymų nustatytiems reikalavimams per 30 dienų nuo visų šio registro nuostatuose nurodytų dokumentų ir duomenų gavimo dienos patvirtina ir išvadą surašo Teisingumo ministerija.

Teisingumo ministerijos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu yra registruotos 24 veikiančios partijos, vienijančios apie 112 tūkst. narių.