Keisčiausiais nutikimais apipintas 2008–2013 m. laikotarpis, neretai pavadinamas Vladimiro Romanovo era, virto knyga „Aš – stebuklas, Jūs nepastebėjote?“.

Balandžio mėnesį knygynus pasieksiančioje knygoje nugulė Arvydo Sabonio, Gintaro Krapiko, Manto Kalniečio, Pauliaus Jankūno, kitų krepšininkų ir trenerių istorijos, kurios privers nusišypsoti ir visai kitomis akimis pažvelgti į vieną iš įdomiausių „Žalgirio“ gyvavimo laikotarpių.

Pasak „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, Lietuvoje knygų apie sportą, ypač apie konkrečią komandą, nėra daug, o ši knyga – tai pasakojimas visoje Lietuvoje itin mylimos komandos virtuvę.

„Tiek aš, tiek krepšininkai ir treneriai asmeniškai patyrė, koks neeilinis tas 2008–2013 m. laikotarpis buvo „Žalgiriui“. Todėl norėjome visa tai įamžinti dabarties ir ateities kartoms. Tai pasakojimas, kurį pateikia viską išgyvenę to proceso dalyviai. Klubui minint savo 75-ąsias metines, reikia suprasti, kad tokių sezonų, kurie aprašyti čia, buvo tikrai ne vienas. Tačiau, kiek pamenu, tokių spalvingų antraščių ne krepšinio temomis, kiek atsirado per tuos sezonus, daugiau nepasitaikė“, – šypsosi „Žalgirio“ vadovas.

Knygos „Aš – stebuklas, Jūs nepastebėjote?“ autorius – sporto žurnalistas Jonas Miklovas. Jis pakalbino daugiau nei 50 krepšininkų, trenerių, klubo administracijos darbuotojų, žurnalistų ir V. Romanovo verslo partnerių. Maskvoje knygos autorius tris dienas bendravo ir su pačiu V. Romanovu.

„Tai, kad gyveni istoriniais laikais, supranti tik po kažkiek laiko. Kažkas panašaus nutiko ir su V. Romanovo era „Žalgiryje“ – tada matėme, kad dedasi neeiliniai dalykai, bet tik po kelių metų supratome, kad tai yra istorija, kuri privalo būti įamžinta“, – pasakoja knygos autorius J. Miklovas.

Knyga „Aš – stebuklas, Jūs nepastebėjote?“

Jo teigimu, nors knyga sukasi apie V. Romanovą, bet pagrindinis herojus yra „Žalgirio“ komanda – jos žaidėjai, treneriai, personalo nariai, vadovai.

„Jų dėka galime susipažinti su įvykiais, kurie, tikiu, bus įdomūs ir ateities kartoms“, – neabejoja knygos autorius.

LKL rungtynių boikotas, atlyginimo atėjusi išsireikalauti apsaugos įmonė, 10 litų į „Žalgirio“ biurą atnešęs kukliai apsirengęs senolis, su 150 tūkst. litų grynaisiais namo važiavusio Jono Mačiulio automobilio užblokavimas. Tai tik maža dalis nuotaikingų ir jautrių pasakojimų, kuriais iki šiol buvo dalinamasi tik klubo viduje, o dabar jie išplauks į pasaulį.

Be abejo, vieną iš pagrindinių vaidmenų knygoje atlieka V. Romanovas. Gelbėtojas, vyr. treneris, gydytojas. Kokių tik pareigų komandos valdymo laikotarpiu neužėmė garsus verslininkas.

Jis tikrino krepšininkų sveikatą su mistiniu prietaisu „Odos dujų analizatoriumi“, perduodavo treneriams lapelius su krepšininkų žaidimo minutėmis ir numatytais keitimais. O V. Romanovo nurodymams nepaklususio tuometinio vyr. trenerio Dariaus Maskoliūno apsauginiai neįleido į komandos treniruotę.

Nors knyga pasirodys balandį, jau dabar ją galima užsisakyti portale Knygos.lt. Kvapą gniaužiančios ir humoro pilnos istorijos leis pažinti iki šiol viešai neskelbtas „Žalgirio“ komandos nuotaikas tais neeiliniais 2008–2013 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)