„Hamas“ pareiškė, kad dėl ugnies nutraukimo buvo sutarta tarpininkaujant Egiptui, vos dvi savaitės iki balandžio 9 dieną numatytų Izraelio parlamento rinkimų kilus naujai konfrontacijai.

Izraelis, surengęs antskrydžių maždaug tuo pačiu metu, kai ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu Vašingtone susitiko su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, šio pareiškimo kol kas nekomentavo.

„Dėl sėkmingų Egipto pastangų buvo pasiektos paliaubos tarp okupacinių ir pasipriešinimo grupių“, – teigė „Hamas“ atstovas Fawzi Barhoumas.

Vis dėlto paskelbus paliaubas buvo vėl kelis kartus apsikeista ugnimi, o ramybė įsivyravo apytiksliai vidurnaktį (antradienį 1 val. Lietuvos laiku).

Apie ugnies nutraukimą buvo pranešta Izraeliui pirmadienį vakare subombardavus „Hamas“ lyderio biurą ir dešimtis kitų taikinių Gazos Ruože.

Antskrydžiai buvo surengti reaguojant į ataką raketa, kuri anksti pirmadienį paleista iš palestiniečių anklavo ir pataikė į šiauriau Tel Avivo esantį namą. Per šį incidentą buvo sužeisti septyni žmonės.

Atsakant į izraeliečių antskrydžius pirmadienį naktį iš Gazos Ruožo teritorijos Izraelio link buvo paleista raketų, dėl kurių žydų valstybėje suveikė oro pavojaus sirenos.

Kol kas nėra pranešimų apie sužeistuosius ar raketų padarytą žalą.

Gazos Ruožo rajonus supurtė sprogimai ir į padangę pakilo dūmų stulpaai, o anklavo Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad teritorijoje buvo sužeisti septyni žmonės.

„Hamas“ neužsiminė, ar islamistų judėjimo lyderis Ismailas Haniya buvo savo biure tuo metu, kai pastatui buvo smogta.

Komentuodamas padėtį būdamas Baltuosiuose rūmuose B. Netanyahu pabrėžė, kad „Izraelis atsako jėga į šią nepelnytą agresiją“, o D. Trumpas kalbėjo apie žydų valstybės „teisę į savigyną“.

B. Netanyahu sakė grįšiantis namo iš karto po susitikimo su D. Trumpu ir atšauksiantis antradienį planuotą kalbą per proizraelietiškos lobistų grupės AIPAC metinę konferenciją.