Atėjo laikas praustis, B. Thomas nurengė mažylę ir pamatė, kad visas kūnelis išmargintas raudonomis ir violetinėmis dėmėmis. „Ji atrodė tarsi apdeginta“, – leidiniui „People“ pasakojo moteris.

Ji nedelsdama nuvežė dukterį į ligoninę. Medikai paaiškino, kad mergaitei – pūslelinė, kuria ją užkrėtė kažkas su pūsleline ant lūpų. B. Thomas neįsivaizdavo, kas galėjo pabučiuoti dukterį ir kada tas įvyko.

Medikai pridūrė – kūdikio imuninė sistema per silpna, kad kovotų su pūslelinės virusu, tad negydoma Kaylah Merritt galėjo mirti.

Mergaitę paguldė į ligoninę, po keturių dienų išleido namo, bet seselė kasdien ateidavo suleisti vaistų. B. Thomas turėjo kas savaitę vežti dukterį į ligoninę tyrimams. Gegužę jai atliks smegenų skenogramą, kad patikrintų, ar pūslelinė nepadarė žalos smegenims.

Motinos teigimu, po pirmųjų simptomų praėjo mėnuo, Kaylah vis dar dirgli, miega prasčiau nei anksčiau, nuolat prašosi mamai ir tėčiui ant rankų. Raudonos ir violetinės dėmelės vis dar matyti ant mergaitės kūno, neaišku, ar jos apskritai išnyks, nes ji visam gyvenimui užkrėsta pūsleline.

Pati B. Thomas patyrė stiprų sukrėtimą dėl dukters ligos ir pati ėmė vartoti antidepresantus. Moteris skubiai priduria: „Bet kol ji laikosi gerai, ir aš jaučiuosi gerai.“

Moteris skatina atkreipti dėmesį į kūdikių pūslelinę, todėl aprašė visą nutikimą socialiniame feisbuko tinklalapyje.

Herpes virusas, pūslelinė

„Pamačiau įrašą apie tai, kaip tėvai džiūgauja, kai žmonės bučiuoja vaikus į lūpas. Manote, tai puiku? Dabar šito nesakyčiau. Mums labai pasisekė, kad pastebėjome (ligos simptomus)“, – rašė moteris.

Nerimaujantiems dėl kūdikių pūslelinės tėvams B. Thomas pataria apžiūrėti, ar nėra išbėrimų aplink lūpas, raudonų ir violetinių dėmelių ant kūno, pamatuoti, ar kūdikis neturi karščio.

Anglijos nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos (angl. NHS) duomenimis, tėvams reikėtų sunerimti, jei kūdikis pasidaro mieguistas, išglebęs, apatiškas, sunkiai kvėpuoja ir jei liežuvis pasidaro melsvas.

Tiems, kas dirba ir praleidžia daug laiko su naujagimiais, su kūdikiais, B. Thomas pataria niekada nebučiuoti jų į lūpas. „Net jei neturite pūslių ant lūpų, galite būti (viruso) nešiotojas be simptomų.“

NHS pataria sergantiems pūsleline žmonėms kruopščiai plauti rankas ir užsiklijuoti žaizdeles, prieš kontaktuojant su kūdikiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)