Padalinys Klaipėdoje – vienas iš devyniolikos „Omegos“ padalinių pasaulyje – orientuojasi išskirtinai į programinės įrangos kūrimą. Per ilgus metus specialistai įgijo patirties pritaikydami sprendimus klientams iš viso pasaulio, kaip antai: Equinor, BP, Maersk Oil, Shell ir kt. Komanda, kurią sudaro 25 darbuotojai, puikiai išmano tokias platformas kaip .NET, Microsoft SQL Server ir modernias Interneto technologijas. Lietuvių specialistai nemažai prisideda ir kuriant pagrindinį bendrovės produktą – projektų valdymo programų rinkinį „Pims“.

„Džiaugiamės 2006 metais pasirinkę Klaipėdą kaip vieną iš mūsų tarptautinių biurų vietų. Pastaruosius 13 metų stebėjome įspūdingą Klaipėdos ir Lietuvos augimą, todėl užtikrintai sakau, kad nuolat tobulėjantis gabių IT specialistų būrys pateisino mūsų sprendimą pasirinkti šį miestą ir pranoko mūsų pradinius lūkesčius“, – teigia „Omegos Pims“ verslo generalinis direktorius Svein Tore Haraldseid.

„Omegos“ šūkis Big enough to deliver – small enough to care nusako mūsų darbo visame pasaulyje filosofiją. Teikiame paslaugas milijardais dolerių vertinamoms bendrovėms, bet tuo pačiu esame atviri kolegoms ir naujoms idėjoms, taip sudarydami sąlygas augimui ir plėtrai. Mūsų biuras Klaipėdoje yra geras pozityvios, atviros ir įtraukios kultūros pavyzdys.“

„Sparčiai augant paslaugų centrų sektoriui Vilniuje ir Kaune, anksčiau ar vėliau investuotojų akys nukryps į Klaipėda. „Omegos“ sėkmės istorija ir nauja plėtra rodo uostamiesčio perspektyvas tapti vienu iš industrijos centrų Lietuvoje. Visgi siekiant, kad užsienio investuotojų dėmesys virstų naujomis, gerai apmokamomis darbo vietomis, Klaipėda jau dabar turėtų susirūpinti specialistų rengimu, kad regione veikiančios aukštosios mokyklos ruoštų daugiau informacinių technologijų, finansų ir kitų paslaugų centrų industrijai reikalingų specialistų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Klaipėdos ekonomika tradiciškai būdavo siejama su jūra, todėl tokios bendrovės kaip „Omega“ padeda jai diversifikuotis ir kurti darbo vietas kvalifikuotiems programinės įrangos kūrėjams. Daugiau nei dešimties metų patirtis ir plėtros planai rodo, kad bendrovė nusiteikusi padėti Klaipėdai tapti stipriu IT centru šiame regione“, – tvirtina „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)