Antskrydis buvo surengtas laikotarpiu tarp penktadienio vakaro ir šeštadienio paryčių, palaikant provyriausybines pajėgas, tame rajone vykdžiusias antžemines operacijas prieš talibų kovotojus.

„Pirminiai duomenys rodo, kad dešimt aukų buvo vaikai. Visi jie buvo iš vienos didelės šeimos, kuri dėl kovų buvo priversta palikti savo namus kitoje šalies vietovėje“, – rašoma JT misijos Afganistane išplatintame pranešime.

Jungtinės Valstijos vienintelės iš tarptautinės koalicijos narių teikia palaikymą iš oro Afganistano vyriausybės pajėgoms.

NATO atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad koalicija tiria šiuos pranešimus.

Apie šį incidentą pranešta Afganistano civiliams toliau gyvenant karo sąlygomis. Praėję metai pagal žuvusių civilių skaičių buvo rekordiniai nuo karo pradžios, rodo JT duomenys.

Praėjusiais metais pastebimai išaugus smurto mastui, padaugėjo ir mirčių dėl „tyčinio taikymosi į civilius“, rašoma JT ataskaitoje. Dauguma tokių atvejų susiję su kovotojų mirtininkų, palaikančių Talibaną ar džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“, atakomis.

Dėl padažnėjusių JAV ir Afganistano pajėgų antskrydžių 2018 metas taip pat padaugėjo civilių žūčių. Pernai pirmą kartą per aviacijos operacijas žuvusių civilių skaičius perkopė pusę tūkstančio.

Kovos visame Afganistane nerimsta nepaisant fakto, kad JAV ir Talibanas veda taikos derybas dėl 18 metų tunkančio konflikto užbaigimo.

JT duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį čia žuvo mažiausiai 23 tūkst. civilių ir dar 60 tūkst. buvo sužeisti.