1. „Runway run“ – tvirtesnės už plieną bėgimo tradicijos Šiauliuose vėl prasiverš su trenksmu. Kas bus greitesni – vėjas, žmogus ar plieniniai paukščiai? Kaip ir kiekvienais metais, Šiaulių karinio aerodromo kilimo-tūpimo taku skries bėgimo sporto entuziastai. Balandžio 6 dieną vyks ne tik bėgimas su lėktuvais, renginio metu galėsite susipažinti su Lietuvos Kariuomenės Karinių oro pajėgų naudojamais kariniais orlaiviais, NATO Oro policijos misiją vykdančiu Lenkijos oro pajėgų naikintuvų F-16, pilotais, pamatyti Lietuvos kariuomenės karinę ekspoziciją, naudojamą ginkluotę, ekipuotę, techniką. Kyla klausimų apie privalomąją pradinę karo tarnybą – atsakymų bus.

„Runway run“

2. Juodasis turizmas toliau klesti. Šiauliuose ekskursantai į kapines ne tik per žvakių deginimo šventes eina. Kur yra mergelės be galvos kapas, kodėl moterys apie vieną kapą keliais eina ir žvakes degina – atsakymus balandžio pirmąjį penktadienį (04.05) susakys gidas Alfonsas. Vaiduoklių nesutiksime, bet bus proga pagerbti lakūnus, rašytojus ir kitas vietos garsenybes.

Senosios Šiaulių kapinės

3. Katinų muziejaus mieste šunys turi tokias pat lygias teises kaip ir katinai. Todėl ir jie gali varžytis – kas gražiausias, kieno uodega geriau užsiriečia ar kas yra fotogeniškiausias. Visų veislių šunys iš Šiaurės Europos susirinks „Šiaulių arenoje“ balandžio 6 d. – kas bus išrinktas pačiu pačiausiu?

Šunys

4. Cepelinų edukacija. Svečių iš Latvijos pamėgta edukacija, kurios metu galima stebėti, o ir patiems išbandyti, cepelinų gamybos procesą. Kaip bulvėse atsiranda mėsa, kodėl cepelinai būna pilki ir iš kokių bulvių juos geriausia gaminti – atsakys „Presto“ arbatinės darbuotojos. Kai jau visos mergvakario pramogos išbandytos, metas grįžti prie tradicijų ir išmokti pasigaminti cepelinus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)