Vilniaus apygardos teisme politinės korupcijos byloje penktadienį liudijęs M. Adomėnas neneigė, kad 2016 metų kovo mėnesį prasidėjus rinkimų kampanijai domėjosi galimybe gauti finansinės paramos.

Su R. Kurlianskiu jis apie tai kalbėjo kaip ir su kitais apie 30 – 40 žmonių.

„Šiuo požiūriu jis nėra kitoks, kaip mano pažįstami, jokios paramos iš jo nesu gavęs“, – tikino Seimo narys.

Buvęs konservatorius teismo posėdyje pasakojo su R. Kurlianskiu susitikinėjęs 2014 – 2016 metais, jį žinojo kaip vieną iš koncerno vadovų. Seimo narys ir verslininkas kalbėjosi apie politiką, Seimą ir partijas. Vyrai po darbo susitikdavo išgerti vyno. Prie vyno taurės aptartos ir Vartojimo kreditų įstatymo pataisos.

„Aš bendrauju su dešimtimis žmonių. Buvo įdomus, sąmoningas pašnekovas, informuotas apie politiką“, – į prokuroro Justo Lauciaus klausimą, dėl ko susitikdavo su R. Kurlianskiu, atsakė M. Adomėnas.

„Aš susitikinėjau su daugybe žmonių ir kalbėjau apie politiką, nemanau, kad tai turi būti kriminalizuojama“, – po teismo posėdžio žurnalistams sakė M. Adomėnas.

Jis ironizavo, kad dabar, kai kalbėsis su žmogumi apie politiką, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) prašys pažymėjimo, kad nežada suimti to žmogaus, „nes paskui nekalčiausi pokalbiai įgyja kriminalinę reikšmę“.

Žiniasklaidai paviešinus apie korupcijos byloje minimus M. Adomėno ir R. Kurlianskio susitikimus parlamentaras pašalintas iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų.

R. Kurlianskis vėliau žurnalistams sakė nepamenantis susitikimo, per kurį kalbėta apie paramą.

„Viena verta, data, apie kurią kalba STT, tai lyg Vėlinės. Nepamenu, jeigu atvirai, nesureikšminu“, – sakė R. Kurlianskis.

Jis tvirtino, kad pačios paramos Seimo narys „iki galo“ taip ir nepaprašė, užsiminė tik bendrais bruožais.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio korupcija kaltinami buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas balandžio 3 dieną.