Nekilnojamojo turto skelbimų portaluose šiuo metu galima rasti pranešimą apie Trakuose Gedimino g. 26 parduodamas biuro, viešbučio, paslaugų ir maitinimo paskirties patalpas. Šiuo adresu įsikūręs „Trasalis – Trakai Resort & SPA“ centras.

Pranešime iš viso išvardinta 12 objektų, vertingiausi kurių yra viešbučio su restoranu ir pramogų bei vandens relaksacijos centro pastatai. Sąraše taip pat yra sarginė, transformatorinė, administracinis pastatas su katilinės patalpomis, sandėlis, garažas ir kitas nekilnojamasis ar kilnojamasis turtas.

Bendras jo plotas – 17 925 kvadratiniai metrai, kurių pradinė kaina siekia 2,5 mln. eurų. Skelbimas galioja iki balandžio 1 dienos.

Anksčiau skelbta, kad 2016 metais už šias patalpas buvo prašoma 7,07 mln. eurų, 2017 metais – 5,09 mln. eurų. Tačiau tuomet pirkėjo rasti nepavyko.

Bankrutavus vieniems, nuomoja kiti

Registrų centro duomenimis, valstybinėje žemėje esančių pastatų savininkė yra nuo 2014 metų bankrutavusi įmonė „Andova“. 2011 metų duomenimis, jos akcininkais buvo Antanas Jasukaitis ir Laimutė Buinauskienė.

Kaip nurodoma 2014 metų Vilniaus apygardos teismo nutartyje, „Andovos“ bankroto administratoriui buvo leista vykdyti po bankroto bylos iškėlimo įsiteisėjimo pradėtą įmonės turto nuomos veiklą.

„Teismo vertinimu, bankrutuojančios įmonės turto nuoma, pradėta po bankroto bylos iškėlimo, iki bus parduotas įmonės turtas, užtikrins kreditorių interesus, mažins įmonės įsiskolinimų mastą, todėl administratoriaus prašymas tenkintinas“, – rašoma nutartyje.

Bylos metu nustatyta, kad „Andovos“ kreditorių finansiniai reikalavimai sudarė 77 379 066,49 lito (maždaug 22,5 mln. eurų).

Registrų centre nurodoma, kad pastatus iš „Andovos“ nuomojasi Vytauto Silevičiaus įmonė „Banela“.

Tačiau veiklą „Trasalyje“ vykdo ne ji, o dar viena įmonė – „Alsakis“, kuriai šiuo metu vadovauja Gregas Danilevičius. Jis DELFI sakė, kad kol kas negali komentuoti, ar įmonė ketina pirkti parduodamus pastatus.

„Šiuo metu veiklą vykdome, galima apsistoti. Kitą savaitę spręsime“, – sakė jis.

Trasalis

Vienintelis „Alsakio“ akcininkas – Martynas Galinauskas. Įmonė vėluoja Registrų centrui teikti finansines ataskaitas.

Naujausios, 2016 metų, ataskaitos duomenimis, „Alsakis“ iš viso turėjo 191 154 eurus turto, patyrė 175 905 eurus nuostolių.

„Sodros“ duomenimis, kovo 20 dieną „Alsakis“ turėjo 112 darbuotojų ir 16553,48 euro skolą Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžetui. 2019 metų sausį įmonė mokėjo vidutinį 668,01 euro atlyginimą popieriuje (apie 460 eurų į rankas).

Pasipiktino dėl požiūrio

„Trasalis“ praėjusiais metais DELFI dėmesio buvo sulaukęs dėl vienos nepatenkintos klientės skundų.

Interneto puslapyje grupinis.lt puikiai aprašytu pasiūlymu susiviliojusi Ina pasakojo, kad tikėjosi tiesiog gerai pailsėti, bet vietoje to susidūrė su žeminančiu požiūriu kiekviename žingsnyje.

Moteris pasakojo, kad į klientus, kurie įsigijo paslaugų paketą per portalus, siūlančius nuolaidas, paslaugų tiekėjai žiūri kaip į antrarūšius. Ją taip pat labai papiktino tai, kad „Trasalio“ trijų patiekalų vakarienėje buvo užkandis, patiekalas ir gėrimas, o ne desertas.

„Norime patikinti, kad „Alsakis“ klientai neskirstomi į jokias rūšis, kiekvienas klientas yra bendrovei svarbus. Labai gaila, kad moteris nenurodė, kodėl ji padarė išvadą, kad į ją „Alsakis“ darbuotojai žiūrėjo, kaip į antrarūšę klientę, kuo tai pasireiškė: žodžiais, veiksmais, neveikimu, ir dėl kurių konkrečiai darbuotojų ji taip pasijautė.

Dėl patiekalų skaičiaus, norime tik pažymėti, kad prie trečiųjų patiekalų yra priskiriami gėrimai, todėl informacija apie pateikiamus tris patiekalus yra teisinga“, – tuomet komentavo įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)