Ketvirtadienio greičio ruože lūžo A. Gelažninko motociklo galinė žvaigždė. Laimei, gedimą pavyko sutaisyti, tačiau lietuvis prarado apie 20 min. DELFI primena, kad Alžyre Arūnas varžosi su savo treniruočių KTM motociklu.

„Pravažiavus vos apie 15 km kopose lūžo galinė žvaigždė ir numetė grandinę. Uždėti atgal buvo gana sudėtinga. Šiaip ne taip pavyko susitvarkyti ir pabaigti pirmą etapo dalį. Galima sakyti, kad buvo sėkmingas greičio ruožo išdėstymas, nes turėjome 20 km pervažiavimą. Šioje dalyje pavyko viską susitvarkyti ir tęsti varžybas. Likusi dalis apie 120 km buvo daug kopų. Manau, važiavau pakankamai greitai. Nuotaikos geros, sveikata gera. Lieka dar dvi dienos“, - po etapo kalbėjo Arūnas.

Nepaisant gedimo, Arūnas pranoko visus varžovus ir laimėjo penktąjį etapą, taip sustiprindamas lyderio poziciją bendroje įskaitoje.

Pirmajame etape A. Gelažninkas finišavo ketvirtas, distanciją įveikęs per 3 val. 23 min. 43 sek.

Antrąją dieną Arūnas parodė savo galimybes ir buvo greičiausias tarp visų „Pro“ klasės dalyvių. Prieš penktą etapą A. Gelažninkas jau pirmavo bendroje įskaitoje.

„Tuareg Rallye“ Sacharos dykumoje sportininkams teks įveikti apie 2000 km distanciją.

Be A. Gelažninko, Alžyre startavo Andrius Liškus, Aidas Bubinas (iš varžybų pasitraukė), Irmantas Bražiūnas (iš lenktynių pasitraukė dėl nugaros skausmų) ir Arūnas Nečiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)