Gaminimui 40 min.

4 porcijos

500 g baklažanų,
druskos,
baltos duonos riekelė,
4 valg. šaukštai augalinio aliejaus,
4 svogūnai,
400 g jautienos faršo,
1 kiaušinis,
200 g konservuotų pomidorų,
200 g grietinės,
pundelis petražolių, krapų ir kitų mėgstamų žalumynų,
2 arb. šaukšteliai kaparėlių,
baltų maltų pipirų,
muskato riešuto,
250 ml sauso raudono vyno.

Baklažanus supjaustyti kubeliais. Apibarstyti druska ir palikti 20 min., kad išeitų kartumas. Puode įkaitinti aliejų, sudėti kubeliais supjaustytus svogūnus ir pakepinti 3 min. iki skaidrumo. Pusę svogūnų ir pusę susmulkintų žalumynų sumaišyti su jautienos faršu. Įdėti išmirkytą bandelę, kiaušinį ir dalį kaparėlių.

Faršą pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu. Iš faršo suformuoti 16 kukulių. Sudėti juos į skardą ir, pridengus pergamentiniu popieriumi arba folija, kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių (po 10 minučių apversti).

Tuo metu likusius svogūnus sumaišyti su vynu, pertrintais pomidorais ir grietine, sudėti perplautus ir nusausintus baklažanus ir troškinti 5 minutes, vis pamaišant.

Įdėti druskos, pipirų, likusius žalumynus bei kaparėlius, sudėti viską ant kukulių ir viską kepti 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją