Nuo įdegio priklausoma studentė kartais palaikoma kitos rasės atstove, tačiau tvirtina nesanti rasistė – tiesiog mergina, kuriai patinka atrodyti įdegusiai.

22 metų Belfasto gyventoja Hannah Tittensor meilę įdegiui atrado po atostogų Turkijoje 2015 metais, kai grįžo namo bronzinio atspalvio švytinčia oda. Nuo tada grožio terapijos studentė reguliariai lankosi soliariume, tačiau odos spalvą suteikia ne tik saulė ar ultravioletiniai spinduliai.

Norėdama išgauti tokį tamsų įdegį, mergina naudojasi medžiagos, pavadinimu „Melanotan“ injekcijomis. Jos padeda tiek saulėje, tiek soliariume įdegti greičiau ir tamsiau.

„Yra tokių, kurie mane kaltina, jog noriu atrodyti kaip juodaodė. Tikrai neturiu tokio tikslo. Man paprasčiausiai patinka, kad oda atrodo sveikai ir švyti. Vienos negali gyventi be manikiūro, kitos – be įmantrios šukuosenos, o mano silpnoji vieta – įdegis“, – teigia mergina.

Nors Hannah pati puikiai supranta, jog jos aistra – jau gana ekstremali, mergina sako, kad įdegio mada sparčiai plinta Belfaste. Liūdniausia, kad nemažai renkasi nelegalias priemones. Nors injekcijos pasižymi šalutiniu poveikiu, jas naudoja ir Hannah vaikinas 23 metų Benas Dunlopas.

„Tai daro visi. Tai mieste tapo savotiška mada. Į soliariumą einu tris kartus per savaitę ir guliu ten po 15 minučių“, – sako Hannah.

Hannah reguliariai skelbia savo nuotraukas socialinėje žiniasklaidoje. „Instagram“ paskyrą turi nuo 2013 metų – susikūrė dar tada, kai nebuvo apsėsta įdegio.

Kai internete paskelbė 2015 metais Turkijoje darytą nuotrauką (tada pirmą kartą ir parodė savo tamsųjį įdegį), pradėjo sulaukti piktų žinučių ir patyčių.

„Turėjau nuostabų įdegį, bet norėjau mirti. Žmonės sakė, kad atrodau kaip ateivė iš kitos planetos, sakė, kad atrodau siaubingai“, – sako Hannah.

2017 metų sausį, kai Hannah savo įvaizdį papildė ir nauja šukuosena, kokią mėgsta afroamerikiečiai, sulaukė naujos neapykantos bangos.

„Žmonės komentuoja mano nuotraukas ir kaltina apsimetinėjant tuo, kuo nesu. Kai kurie netgi tvirtina, jog esu rasistė – vien dėl to, kaip atrodau. Tikrai nesu rasistė. Esu paprasta mergina, kuriai patinka itin tamsus įdegis“, – paaiškina ji.

Nors piktnaudžiavimas tiek saulės voniomis, tiek soliariumu itin pavojingas sveikatai, Hannah teigia dėl to nesukanti galvos.

„Viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl taip darau, yra tai, kad nereikia naudoti tiek daug makiažo. Įdegusi oda atrodo geriau, einant į darbą rytais sutaupau daug laiko. Dar tamsesnės odos nebenoriu, bet vasarą tikriausiai to išvengti nepavyks. Žinoma, sulauksiu naujos kritikos bangos, bet jau pripratau“, – teigia jinai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)