Premjeras patikino ambasadorių, kad Lietuva yra suinteresuota tolimesniais konstruktyviais ryšiais su Kinija politikos, ekonomikos ir kultūros mainų srityse. Ministras Pirmininkas pabrėžė, kad Vyriausybė siekia plėsti bendradarbiavimą su Kinija krovinių tranzito, žemės ūkio, finansinių technologijų, turizmo, mokslo ir kultūros srityse.

„Kinija neabejotinai yra mūsų svarbiausia prekybos partnerė Azijoje. Labai svarbus Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimas žemės ūkio srityje, šią valstybę vertiname kaip vieną iš prioritetinių Lietuvos maisto pramonės eksporto rinkų. Tikimės, kad artimiausia metu pavyks dar paskatinti lietuviškų produktų, ypatingai kviečių, eksportą į Kiniją“, – sakė S. Skvernelis.

Pernai Lietuvos ir Kinijos prekybos apyvarta išaugo iki 4,2 proc. (iki 1,044 mlrd. eurų), Lietuvos eksportas į Kiniją augo 5,52 proc. ir siekė 189 mln. eurų, lietuviškos kilmės produktų – 7,9 proc. ir 141 mln. Eur. Beveik 12 proc. bendro Lietuvos eksporto į Kiniją sudaro aukštųjų technologijų produktai. Importo iš Kinijos rodikliai išaugo 3,94 proc. ir siekė 855 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)