Kaip teigė AB „Freda“ Technologijų ir vystymo direktorius Audrius Čičirka, investicijos į atidaromą fabriką kartu su technologine gamybos įranga ir inžinerinėmis sistemomis sudaro 53 mln. Eur.

„Fabrike įdiegtos pažangios technologijos leis gaminti lengvąjį korinį skydą, inovatyvus virinimas ultragarsu padės sujungti medienos medžiagas su plastiko komponentais, veiks UV LED spinduliuotės džiovyklos dažų polimerizacijai. Tikslingai investuodami ir sukūrę reikiamus gamybos pajėgumus, paklojome tvirtus pamatus tolesniam baldų gamybos tobulinimo ir pardavimo augimui. Naujasis fabrikas bendrus įmonių pajėgumus išaugins 3 kartus. Tvarumas, inovatyvumas ir efektyvumas buvo pagrindiniai aspektai renkantis technologinę įrangą, todėl galime užtikrinti, kad gamybos srautai yra optimizuoti ilgalaikei sėkmei, o mes patys - pasirengę išpildyti klientams kylančias naujos kartos baldų idėjas“, - sakė A. Čičirka.

Pasak bendrovės pranešimo, šis projektas buvo patvirtintas prieš porą metų - 2017-ųjų kovą. O šių metų balandžiui jau suplanuota gamybos pradžia bei pirmieji produkcijos pardavimai. AB „Freda“ vykdančiojo direktoriaus Tomo Striogos įsitikinimu, aukštas gamybos automatizacijos lygis padės išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus ir pritraukti naujų, kurie didins gamybos efektyvumą ir įmonės produktyvumą.

Pagal ambicingus tikslus numatoma išvystyti gamybinius pajėgumus iki 240 milijonų eurų per 3-5 metus.

„Pastaraisiais metais AB „Freda“ augo, todėl investicijos į baldų gamybos plotą papildomais 35 tūkst. kvadratinių metrų išplečiant naują ir modernų baldų fabriką, - natūrali šios įmonės veiklos plėtra. Naujasis fabrikas, pastatytas bendrovei priklausančiame sklype Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje, padės „Fredai“ išlikti patikima, konkurencinga baldų tiekėja savo klientams augančios kokybės reikalavimų ir vis didėjančių pirkėjų lūkesčių sąlygomis“, - teigė naujai paskirta UAB „Geras Baldų Fabrikas“ vadovė Aistė Čičirkienė.

UAB „Geras baldų fabrikas“ - pirmoji Lietuvos „Medienos produktų gamybos inovacijų“ klasterio gamybos įmonė.

AB „Freda“ - seniausia baldų pramonės įmonė Lietuvoje, veiklą pradėjusi kaip lentpjūvė nuo 1880 metų. „Fredos“ vardu baldų gamybos įmonė įregistruota 1992-aisiais. Dabartinė akcinė bendrovė gyvuoja nuo 2001-ųjų.

AB „Freda“ dirba 600 žmonių, kartu su logistikos sandėliais įmonė užima 25 tūkst. kv. m. plotą. Gamybos apimtys pernai siekė 120 mln. Eur. Bendrovė - viena iš lyderiaujančių baldų gamybos įmonių Europoje dažytų baldų segmente. Ji savo pagamintus baldus tiekia į 50 pasaulio šalių, kuriose yra jos prekybos partnerio parduotuvės. Pažymėtina, kad „Fredoje“ mokami atlyginimai yra didžiausi šalies baldų pramonėje.

Per ateinančius trejus metus bus sukurta 240 darbo vietų. Šiuo metu darbui naujoje įmonėje jau parengta 70 darbuotojų. „Fredos“ personalo direktorė Renata Liumparienė teigė, kad naujame fabrike darbuotojams sukurtos ergonomiškos darbo vietos ir poilsiui pritaikytos zonos. Pasak jos, įmonė tęs investavimo į darbuotojus politiką bei užtikrins gerai apmokamas darbo vietas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)