35-erių veteranas išreiškė nepritarimą bandymams stiprinti rinktinę svetur gimusiais žaidėjais, konkrečiau – brazilais Mario Fernandesu iš Maskvos CSKA ir Ari iš „Krasnodar“ komandos.

„Nematau tame prasmės. Nesuprantu, kodėl Ari gavo Rusijos pasą. Juokinga, kai mūsų rinktinėje žaidžia juodaodis.

Taip, M. Fernandesas yra aukščiausio lygio futbolininkas. Bet mes krašto gynėjo pozicijoje turime Igorį Smolnikovą. Galėtume išsiversti be užsieniečių“, – įsitikinęs P. Pogrebniakas.

Jo komentaras susilaukė itin griežto atsako. Sureagavo net Kremlius: šalies prezidento Vladimiro Putino patarėjas žmonių teisių klausimais Michailas Fedotovas teigė, jog žaidėjo citatos „turi rasizmo kvapą“.

„Kiekvienas žaidėjas, turintis Rusijos pilietybę, turi ir teisę žaisti šalies rinktinėje. Odos, akių, plaukų spalva ir bet kokia kita detalė čia visiškai nereikšminga. Manau, tai turėtų būti aišku visiems“, – sakė prezidento patarėjas.

Pranešama, kad Rusijos futbolo sąjunga P. Pogrebniaką gali nubausti 10 rungtynių diskvalifikacija. Pats žaidėjas vėliau teisinosi, jog nėra nusiteikęs prieš juodaodžius ir nenorėjęs nieko įžeisti.

Pastaruoju metu P. Pogrebniakas rungtyniauja Jekaterinburgo „Ural“ klube. Rusijos rinktinėje jis sužaidė 33-ejas rungtynes ir pelnė 8 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)