Artėjant antrajam turui iš pranešimų skaičių savivaldybėse bei pranešėjų tipo (dažniau kreipiasi politikai ir partijų atstovai) galima daryti prielaidas, kuriose savivaldybėse vyksta aršiausia kova. Varėnos, Ignalinos, Zarasų, Rokiškio, Lazdijų, Šilutės rajonuose, Vilniaus ir Klaipėdos miestuose gaunama daugiausiai pranešimų, o stebėtojai informuoja apie įsitempusias komisijas ar ypatingai suinteresuotus bei aktyvius politinių partijų stebėtojus.

Pirmosiomis II-ojo savivaldos rinkimų turo išankstinio balsavimo dienomis rinkimus stebėjo apie 100 visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ stebėtojų. Dauguma stebėtojų vyko į išankstinį balsavimą specialiuose punktuose: socialinės rūpybos, slaugos, įkalinimo įstaigose, ligoninėse, o dalis stebėtojų savo pareigas atliko savivaldybėse.

Dėl rinkimų specialiuose punktuose stebėtojai dažniausiai pranešė apie balsavimo slaptumo neužtikrinimą, kai pažeidžiami rinkėjai balsuoja rinkimų komisijos narių ir įstaigos darbuotojų akivaizdoje. Išankstinis balsavimas savivaldybėse vyko sklandžiai, pažeidimų neužfiksuota.

Penktadienį ir šeštadienį vyks išankstinis balsavimas namuose, kurio metu dažniausiai pasitaiko balsavimo slaptumo ir neleistinos politinės agitacijos pažeidimai. Pastebėjus galimą rinkimų pažeidimą, kviečiama pranešti „Baltosioms pirštinėms“: www.baltosiospirstines.lt/pranesk, info@baltosiospirstines.lt, 8 633 13177.

Visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės" – pirmoji ir vienintelė nepriklausoma rinkimų stebėjimo organizacija Lietuvoje.