„Aš tikėjausi tokio palaikymo, noriu visiems padėkoti, tiems, kurie mane palaikė, kurie tiki laisvu ir kūrybingu miestu, tikėjausi to, bet nebuvau ramus, bet tai, ką aš mačiau vilniečiuose, tose vertybėse, kurias skelbiau, jos sutapo. Aš didžiuojuosi tuo“, - DELFI laidoje sakė R. Šimašius.

Jis taip pat įvertino pagrindinį varžovą.

„Žinote, varžovas buvo stiprus, man pačiam reikėjo daug ko išmokti ir pasitempti, bet ne varžovuose esmė. Kad ir kokie pasišpilkavimai būtų įvykę, žmonės balsuoja už tai, kas bus. Netikiu, kad žmonės balsavo prieš kažką, žmonės balsavo už ateitį. Labai svarbu, ar galima tikėti pažadais“, - sakė rinkimus jau faktiškai laimėjęs R. Šimašius.

„Rimtos kalbos dėl koalicijos prasidės antradienį, susitvirtinsime pozicijas. (…) Matau visas galimybes dirbti su „valstiečiais“ ir konservatoriais, bandysime kalbėtis“, - tikina R. Šimašius.

„Kuo labai džiaugiuosi, kad pirmąkart nesuveikė politikos švytuoklė, Vilniuje pagrindinė politinė jėga visada keisdavosi. Tai suteikia rimtą pagrindą judėti toliau, aišku, reikės sutelkti žmones“, - sako R. Šimašius.

Jis taip pat pakomentavo rinkimų kampaniją, kurią kritikavo nemažai politologų ir apžvalgininkų.

„Tikrai negaliu pasakyti, kas bus ateityje. Mano komitetas remiasi tvirtomis vertybėmis, nes žmonės pasiilgo tikros partijos, už kurią buvo galima balsuoti. Vertybės yra jungiamoji grandis. Man nepriimtina, kad žmonės prieš rinkimus dalija netikrus pažadus“, - sako R. Šimašius.

Suskaičiavus balsus 109 apylinkėse iš 151, R. Šimašius gavo 58 proc. balsų, A. Zuokas – 40,5 proc.