„Didžiausia intriga ne Vilniuje, ne Klaipėdoje, o Ignalinoje, kur valdančioji partija gali prarasti amžinai turėtą mero poziciją. Tai būtų smūgis „valstiečiams“, - sako P. Gritėnas.

„Aš manau, kad tai lemia ir rajono situacija, kai vykdomos tam tikros apklausos, tai Ignalinos rajonas atsilieka nuo kitų rajonų, o H. Šiaudinis neatrodo labai aiškus lyderis, rajono žmonėms nepatinka, kad nejudama iš stagnacijos. Valstiečiams įvaizdžio prasme svarbu laimėti“, - sako P. Gritėnas.

Jis taip pat pakomentavo situaciją Vilniuje. Anot jo, Šimašius šiuose rajonuose tikrai yra lyderis, o Zuokui nepavyko įtikinti vilniečių, kad jis pasikeitė.

„Panašu, kad žmonės nusprendė, kad palaiko Šimašių. Jis pakankamai akivaizdžiai laimi, mane labiausiai nustebino situacija Panevėžyje. Faktoriai įvairūs, pirmiausia – oponentas. Kova buvo vienas prieš vieną, tai buvo personalijų kova. A. Zuokui nepavyko vilniečių įtikinti, kad jis kažkaip pasikeitė.

Aišku, jo kampanija buvo labiausiai apgalvota, net ir socialiniuose tinkluose jis gerai kovojo, bet jis turi per didelę naštą praeities darbų. Kitas dalykas, Šimašius neblogai pagavo Vilniaus, kaip liberalaus miesto, idėją, pavyzdžiui, pasisakė už homoseksualų eitynes ir jų problemas. Žinoma, klausimas, ką konservatoriams pasiūlys Šimašius, jam bus sunku“, - komentavo apžvalgininkas.