„Tikiuosi, kad bus išrinkti geriausi merai. Jeigu tarp jų bus mūsų partijos narių - jie tikrai nenuvils žmonių. Buvo keturi (mero postai. - ELTA), dabar tikriausiai bus daugiau“, - Eltai sekmadienį sakė R. Karbauskis.

Politikas sakė nebūgštaujantis, kad didžiausia frakcija Seime pergalės savivaldoje atveju gali prarasti du parlamentarus. R. Karbauskis tvirtino besilaikąs logikos, kad jei K. Mažeika bus išrinktas meru Marijampolėje, o B. Markauskas - Klaipėdos rajone, tai ir šiose vienmandatėse apygardose surengus neeilinius Seimo rinkimus „valstiečių“ lauktų sėkmė.

„Po rinkimų gali sumažėti (LVŽS frakcija. - ELTA), ir aš labai tikiuosi, kad ji sumažės, nes tikiuosi pergalių tų žmonių (...) Kita vertus, tie du mandatai, jeigu ir bus pasikeitimas, nėra kritiniai. Aš manau, kad jei mes laimime šiose savivaldybėse mero postus, tai reiškia, kad dauguma gyventojų tose savivaldybėse bus parėmę būtent Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatus. Tad tam tikra tikimybė yra, kad galima laimėti ten ir Seimo rinkimus“, - kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

„Iš mūsų frakcijos tik du parlamentarai dalyvavo (mero rinkimuose. - ELTA). Iš tokios didelės frakcijos du parlamentarai nėra daug, bet mes manome, kad merų pozicijos yra labai svarbios, o jei jie laimės ir bus surengti neeiliniai rinkimai, mes pakovosime, kad atgautume tuos mandatus“, - sakė R. Karbauskis.

2015 m. vykusiose savivaldos rinkimuose LVŽS laimėjo 4 merų kėdes. Pastarųjų savivaldos rinkimų pirmajame ture „valstiečiai“ jau užsitikrino du mero postus. Savivaldybių tarybų rinkimuose „valstiečiai“ tarp partijų pagal gautų mandatų skaičių liko trečioje vietoje. R. Karbauskis prieš rinkimus teigė, kad „valstiečiai“ savivaldos rinkimuose laimės daugiausiai mandatų.