Žinomus ir naujausiais mados vėjais besidominčius kirpėjus - stilistus trakiečiai Rūta ir Arvydas Čilinskai pakvietė į renginį Kaune, pramogų ir laisvalaikio centre „Oazė”. Pirmą kartą mūsų šalyje seminarą kirpėjams - stilistams vedė pasaulinio masto plaukų mados diktatoriai „PropagandaHair ” studijos įkūrėjai broliai Massimo ir Giovanni Di Stefano iš Italijos.

Savo karjerą broliai pradėjo Italijoje, žymiausiose to meto Vidal Sassoon, Toni&Guy akademijose. Po kurio laiko įkūrė „PropagandaHair” studiją. Pasaulyje garsūs stilistai ruošia modelius garsiems dizaineriams, dirba kartu su Yves Saint Laurent, Ungaro, Givenchy, Giorgio Armani bei su muzikinių klipų kūrėjais.

Vizito laukė net metus

Seminaro organizatorė R.Čilinskienė sakė, kad garsių italų stilistų seminarų ir kelionių grafikas yra labai įtemptas, jų atvykimo į Lietuvą buvo laukta beveik metus. Praėjusią savaitę abu broliai naujausiomis plaukų kirpimo, šukavimo, makiažo paslaptimis dalijosi su maskviečiais. Londone visai neseniai madų diktatoriai pristatė „Liu-Liu” kolekciją, o lietuviai pirmieji Europoje ją išvydo Kaune, renginio metu.

Broliai Massimo ir Giovanni Lietuvoje viešėjo pirmą kartą, o jų surengtas seminaras sulaukė didelio susidomėjimo. Tikrųjų profesionalų patirtis yra reikšminga, nes užsieniečių seminarai atneša naujų idėjų, daugiau naujienų, juo labiau, kad Lietuvoje mada visada vėluoja, todėl svarbu sužinoti, kokios naujausios mados tendencijos ir žengti kojon su mada.

Madinga, kas natūralu

Pasaulio madas diktuojantys plaukų stilistai seminaro dalyvius supažindino su žiemos ir pavasario naujos mados tendencijomis. Jų kuriamas moters įvaizdis klasikinio stiliaus, siūlomas idėjas galima pritaikyti kasdien. Kitais metais į madą sugrįžta „Bob” stilius, išpopuliarėjęs XX a. antrajame, trečiajame dešimtmetyje.

Šiam stiliui būdingi trumpi apvalūs kirpimai, nepūsti plaukai, o labiau prigludę, sutepti specialiomis priemonėmis.

Stengiamasi vengti trumpų vyriškų kirpimų, siūloma daugiau ilgesnių plaukų palikti viršugalvyje, o trumpesnius apačioje. Tokie kirpimai suteikia lengvumo pojūtį. Dažant plaukus siūloma atsisakyti ryškių, o grįžti prie natūralių spalvų.

Keturias dienas Lietuvoje viešėję stilistai pastebėjo, kad lietuviai mėgsta dažytis ryškesnėmis plaukų spalvomis, tačiau tokį pasirinkimą turėtų labiau derinti prie jų pačių stiliaus, aprangos.