S. Mammadovas pakeitė prieš tai komandą treniravusį Nerijų Budraitį. Naujuoju vairininku tapęs azerbaidžanietis šiais metais rengs rinktinę pasaulio čempionato atrankos varžyboms liepą.

33 metų vyras profesionaliai paplūdimio futbolą žaidė nuo 2008 metų. Tais pačiais metais jis debiutavo nacionalinėje rinktinėje, kurioje rungtyniavo 7-8 metus. Su vietiniais „Spektr“ ir „Neftci“ klubais jis iškovojo šalies čempionų titulus, o nuo 2014 metų atstovavo įvairioms Turkijos komandoms, su kuriomis dalyvavo nacionaliniame čempionate ir Europos klubinėse varžybose.

Futbolo srities bakalauro laipsnį Azerbaidžano kūno kultūros ir sporto akademijoje įgijusiam S. Mammadovui Lietuvos rinktinės trenerio postas bus pirmasis jo karjeroje. Visgi jis tikina, kad per kelis gyvenimo metus Lietuvoje jis jau spėjo susipažinti su esama situacija ir nekantriai laukia iššūkio.

„Dėkoju Lietuvos futbolo federacijai už suteiktą pasitikėjimą paskiriant mane nacionalinės rinktinės treneriu, dėl to aš esu labai laimingas. Gyvenu čia apie du metus, mano žmona yra iš Lietuvos. Kadangi čia gyvenu, noriu padėti Lietuvos paplūdimio futbolui. Turime pradėti treniruotis jau nuo kito mėnesio ir noriu surinkti apie 15 futbolininkų pirmiesiems darbams. Šiais metais dalyvausime Europos lygos varžybose ir atrankoje į pasaulio čempionatą“, – pasakojo S. Mammadovas.

Paplūdimio futbolo sritį kuruojančios Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) direktorius Remigijus Daugėla tiki, kad šis trenerio paskyrimas bus didele paspirtis šios šakos vystymuisi Lietuvoje: „Smagu, kad paskyrėme trenerį kaip įmanoma ankščiau, dar likus laiko iki vasaros, kai prasidės didysis sezonas. Tikimės, kad kartu su šiuo didelę patirtį ir ryšių turinčiu žmogumi tobulės mūsų žaidėjai, augs rezultatai. Norime surinkti geriausius paplūdimio futbolo žaidėjus Lietuvoje ir šiais metais rinktinei suteikti dar daugiau žaidybinės patirties“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)