„Make Up For Ever“ studija ir „Grimo Akademija“ pakvietė moteris į išskirtinę paskaitą ir nude makiažo pamoką: „Nude makiažas per meno istorijos prizmę“. Paskaita susidėjo iš dviejų dalių, kurias dėstė du talentingi menininkai: vizažo meistrė Anastasija Žiriakova ir meno istorijos dėstytojas Levas Žiriakovas.

Lygesnė oda, gyvybingos akys, natūraliai išraiškingos lūpos – tai pagrindiniai nude makiažo akcentai.

Jei pažvelgtume į nude paletę, pamatytume įvairius rudos, pilkos, smėlio, rožės ir persiko spalvų niuansus. Vieni jų – šalti, kiti – šilti. Ar naudoti vieną spalvą, ar kelių spalvų derinį, priklauso nuo kiekvienos moters, tai labai individualus sprendimas. Svarbu žinoti, kokio rezultato siekiame: ar sušvelninti bruožus, sumažinti ar padidinti veido dalis, pajauninti ar tiesiog suteikti veidui skaistumo.

Nude makiažas kuria įspūdį, lyg jūs nenaudojote jokių makiažo priemonių, o atrodote gaiviai ir gražiai.

Kas būdinga nude makiažui?

– Lengvumas, gaivumas, žaismingumas, natūralumas, nerūpestingumas. Svarbu subtiliai pabrėžti bruožus, neapkraunant veido priemonių gausa, nenupiešiant „kaukės“. Renkantis spalvas, atsižvelgiama, kokios spalvos natūraliai yra žmogaus veide, plaukuose – būtent su šia spalvų palete ir yra dirbama.

– Kas nude makiažo pradininkė, jei tokia yra? Kokios mados ir grožio ikonos yra/buvo nude makiažo gerbėjos?

– Jei kalbame apie asmenybę, tai tokios neišskirčiau, nes man nude makiažo pradininkė vienareikšmiškai yra sveikata. O kadangi sveikata buvo, yra ir bus vertinama, kaip neblėstančio ir neišeinančio iš mados grožio pamatas. Manau visais laikais buvo tos moterys, kurios natūralumą vertino labiau už dažų gausybę ant veido.

– Kada yra tinkamiausia rinktis nude makiažą? Ar nude makiažas turi kokius besikeičiančius elementus, tendencijas?

– Dabar toks laikas, kai nėra vieno laikmetį apibūdinančio makiažo. Pasirinkimą lemia individualumas. Todėl visi elementai yra įmanomi, nėra griežtų taisyklių. Nude makiažą galiu įsivaizduoti kaip su visiškai nepadažytomis blakstienomis, taip ir su priklijuotais blakstienų kuokšteliais.

Veidas gali būti ir drėgnas, ir švytintis, ir matinis. Galbūt svarbiau, kokį įspūdį, nuotaiką sukuria makiažas. Man gražu, kai nude makiažas atrodo lengvas, žaismingas, nerūpestingas, šiek tiek netobulas. Todėl tikiu, kad nude makiažą galima rinktis ne tiktai vestuvėms ir krikštynoms, o tada, kada norisi būtent tokios nuotaikos, kad ir vakare arba per pokylį.

Ar yra kokie nors dabar madingi nude makiažo akcentai?

– Kadangi nude makiažas yra tobula bazė bet kokiam kitam makiažui, jį galima derinti su viskuo. Žmonėms, kurie žaismingi, nori išsiskirti ir nebijo iššūkių tinka blizgučiai, gliteriai, lipdukai, ryškių ir neįprastų spalvų akcentai (pvz., vokai, blakstienos, lūpos). Tiems, kas lieka ištikimi klasikai – idealus nude makiažo papildymas: raudonos ar tamsios lūpos ir/ar akių pravedimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją