Šalies vadovė pabrėžė, kad smerkiame šį brutalų ir niekaip nepateisinamą smurtą ir reiškiame paramą visiems Naujosios Zelandijos gyventojams.

Savo ir Lietuvos žmonių vardu šalies vadovė palinkėjo visokeriopos stiprybės ir ištvermės aukų šeimoms ir artimiesiems, sveikatos sužeistiesiems, vienybės ir susitelkimo Naujajai Zelandijai šią sunkią akimirką.

„Protu nesuvokiamas, nepaaiškinamas brutalaus smurto protrūkis prieš paprastus ir nekaltus žmones negali būti niekaip pateisinamas. Šiuo sunkiu šaliai metu reiškiu nuoširdžią užuojautą aukų artimiesiems. Linkiu spartaus gijimo nukentėjusiems ir vienybės bei susitelkimo visai Naujosios Zelandijos tautai“, - sakoma premjero užuojautoje.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasmerkė Naujosios Zelandijos Kraistčerčo mieste įvykdytą teroristinį išpuolį, kurio metu ginkluoti užpuolikai įsiveržė į dvi miesto mečetes ir ėmė šaudyti į susirinkusius. Ministras palinkėjo stiprybės aukų artimiesiems šiuo sunkiu laikotarpiu.

„Reiškiame gilią užuojautą aukų artimiesiems bei visiems šios tragedijos paliestiems žmonėms“, - „Twitter“ žinutėje rašė ministras L. Linkevičius.

Pranešama apie didelio masto teroro įvykį, kurio metu automatiniais šautuvais ginkluoti vyrai po penktadienio mišių įsiveržė į dvi miesto mečetes ir pradėjo šaudyti.

Kaip ELTA jau pranešė, kruvinus išpuolius dviejose mečetėse Naujosios Zelandijos Kraistčerčo mieste, pasak šalies premjero Scotto Morrisono, surengė kraštutinių dešiniųjų pažiūrų australas. Daugiau detalių premjeras nepateikė. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad tyrimą vykdo Naujosios Zelandijos institucijos.

Dviejose mečetėse Kraistčerčo mieste penktadienį buvo nušauta 40 žmonių.