Nesakome, kad tai niekad neįvyks. Vyrai įsimyli ir veda kasdien. Tačiau jie turi savo biologinį laikrodį. Kai vyrai pasirengę, jie eina link tikslo – bet nei sekunde greičiau. Negalite įtikinti įsipareigojimų bijantį vyruką, kad esate geriausia, kas jam kada nors nutiko gyvenime – net jei taip ir yra. Geriau pasiieškokite to, kurio nereikėtų įtikinėti.

“Sekso ir miesto” mergaitės kartą palygino santuokai pasirengusį vyrą su taksi: tam tikru gyvenimo momentu jis pasirengia, įsijungia žalia šviesa ir moteris jo gyvenime gauna žiedą. Laimei, galime atskirti tą vyrą, kuriam jau įsijungė žalia šviesa, nuo to, kuris vis dar klaidžioja tamsybėse. Štai keturi ženklai, kad dabartinis jūsų vyriškis gali tapti jūsų gyvenimo vyru.

Jo audringos naktys jau praeityje

Pasak Johno Malloy’aus, knygos “Kodėl vyrai veda vienas, o ne kitas moteris” autoriaus, kuris apibendrino 2500 vyrų tyrimo rezultatus, vyrų, subrendusių santuokai, nebetraukia viengungiškos linksmybės. Malloy’us apklausė vyrus nuo 17 iki 70 metų, kurie norėjo vesti; visi prisipažino, kad nebenorėjo eiti į barus, biliardo ar šokių klubus, nors anksčiau tai būdavo mėgstamos jų pasilinksminimo vietos.

Joe T., trisdešimtmetis vedęs kompiuterių specialistas iš Denverio, prisipažįsta: “Metų metus kiekvieną penktadienio vakarą praleisdavau viengungiškoje draugijoje, kol supratau, kad tik apsimetu, jog man linksma gerti, rūkyti ir medžioti patrauklias merginas. Labiau norėjosi likti namie ir pailsėti”. Neseniai vedęs trisdešimt šešerių metų teisininkas Robas F. atsimena: “Nebenorėjau miegoti su manekenėmis, nes po sekso vargiai galėjau su jomis pasikalbėti”.

Jis finansiškai nepriklausomas

Psichoterapeutė Tina Tessina iš Kalifornijos aiškina: “Vyrai taip pat turi biologinį laikrodį, tačiau jis skiriasi nuo moterų. Vyrų prioritetas – būti finansiškai apsirūpinusiam prieš sukuriant šeimą. Jei jam vis dar sunku apmokėti savo sąskaitas, jis nenorės užsikrauti dar vienos naštos – žmonos”. Tai reiškia, kad vyras, kurio jums reikia, turi būti subrendęs. Jis rūpinasi darbu, šeima, draugais. Net jei jis nesirengia iš karto tuoktis, jis gali apie tai kalbėtis nesprukdamas į krūmus.

27 metų Julia iš Filadelfijos sako: “Man nuolat kliūdavo valkatos arba muzikantai. Jie buvo seksualūs kaip velniai, bet už pasimatymų išlaidas mokėjau aš. Man tai atsibodo. Kažkas turėjo pasikeisti.” Tas “kažkas” buvo jos pasirinkimas: kitą kartą nuėjusi į vienišių šokius, Julia pamėgino šį tą naujo. Vietoje to, kad susirastų būgnininką su milžiniškais bicepsais, ji susipažino su buhalteriu. Jis buvo mažakalbis, bet turėjo gerą širdį ir patikimą darbą, o svarbiausia – nebijojo įsipareigojimų. Dabar jie planuoja susituokti.

Jis nori būti tėčiu

Carol Morgan, vedybų planuotoja, pastebi: “Jis pasirengęs santuokai, jei ilgesingai žiūri į vaikus ir teigia, kad jūsų vaikai būtų nuostabūs”. Jei jūsų vyriškis ne toks tiesmukas, paklausykite Johno Malloy’aus, kuris sako: “Dauguma vyrų nori būti pakankamai jauni, kad išmokytų sūnus žvejoti, žaisti futbolą ir daryti kitus vyriškus dalykus”. Jo tyrimas rodo, kad amžius – svarbus veiksnys vyrų santuokai. Dauguma koledžą baigusių vyriškių neplanuoja vedybų iki dvidešimt šešerių metų. Faktiškai jie pradeda apie tai galvoti nuo 28 iki 33 metų. Baigusieji universitetą vedybų fazę pasiekia tarp 30 ir 36 metų. Tačiau Maloy’us sako, kad kai vyrui sukanka 37, jo šansai susituokti gerokai sumenksta. Po 43 gimtadienio jis veikiausiai taip ir liks viengungis visą savo gyvenimą.

Tai nereiškia, kad vėliau vyrai nebenorės vaikų. Mitchui J. buvo 39, kai jis rimtai pradėjo norėti vaikų. Tačiau jo mylimoji jau turėjo du vaikus iš ankstesnės santuokos ir nenorėjo dar vieno. Mitchas atsimena, kaip jam buvo sunku apsispręsti: “Jei pasilikčiau, turėčiau gerus santykius ir stabilią ateitį. Jei išeičiau, kas žino, ar kada sutikčiau moterį, kurią pamilčiau ir kuri norėtų vaikų”. Vis dėlto galiausiai Mitchas išėjo, o po metų sutiko Pauliną, su kuria susituokė ir susilaukė mergaitės.

Jis elgiasi taip, lyg jau būtų jūsų vyras

April Masini aiškina: “Kai vyras pasirengęs tapti sutuoktiniu, jis pradeda elgtis kaip sutuoktinis. Pavyzdžiui, jis galvoja apie jūsų ateitį, pristato jus draugams ir šeimai, ne tik kasdien jums skambina, tačiau ir nori papasakoti apie savo dieną ir išgirsti apie jūsiškę.” Carol Morgan priduria: “Jis sąžiningas ir atviras. Kai įeinate į kambarį, jis nepuola išjungti monitoriaus, kad nepamatytumėte, ką jis ten daro. Jis net leidžia jums atsiliepti jo telefonu.” O jei savo spintoje jis palieka vietos jūsų daiktams – jūsų mergautinės dienos jau suskaičiuotos. Malloy’us teigia: “73 procentai moterų, išeinančių iš santuokos rūmų su būsimais vyrais, sakė, kad jos spaudė vyriškį dėl santuokos. Tai nereiškia, kad jos ėmė manipuliuoti – jos tiesiog pasakė vyrui, kaip jaučiasi.” Jei nesate tikra dėl savojo vaikino intencijų, atkreipkite dėmesį į tai, kaip jis elgiasi ir ką kalba apie jūsų ateitį. Jei jis žada, bet neapibrėžtai, arba iš viso nekalba apie ateitį, gali būti, kad jums nieko neišeis. Tačiau nenuspręskite iškart, kad jis nepasirengęs. Būkite atvira su juo ir pasakykite jam, kaip jaučiatės. Tuomet tikrai žinosite, kokia jūsų padėtis. Jei jis nepasirengęs – ką gi, taip jau yra. Tuomet geriau pasirinkti kitą.

Jis nepasirengęs santuokai, jei…

Jis sako, kad nenori įsipareigoti

Nesistenkite pakeisti jo nuomonės. Patikėkite juo ir eikite savo keliais.

Jis nusiperka “Porsche”

Arba kitus prabangos dalykus, kurių bet koks vyras, galvojantis apie ateitį ar santuoką, nenusipirktų. Carol Morgan sako: “Jei jis elgiasi finansiškai nebrandžiai ir neatsakingai, vadinasi, jis galvoja ne “mes”, o “aš”.

Vedusius draugus vadina kvailiais

Jei jis norėtų poros, jam vyras ir moteris, kuriantys bendrą ateitį, atrodytų normalūs, ne kvaili.

Nuolat priverčia jus verkti

Ir tai nėra džiaugsmo ašaros. Jei jis nepatikimas, melagis, apgavikas, svetimautojas, atsisakykite šių santykių, kol dar nevėlu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją