Iki avarinės būklės viaduko sutvarkymo pabaigos eismas juo bus draudžiamas, o transportas bus nukreipiamas apylanka. Viaduko remontas užbaigs viso Ateities plento rekonstrukciją.

Pasak Kauno miesto savivaldybės pranešimo, dėl viaduko rekonstrukcijos pasikeis 19-ojo autobuso „Skubios pagalbos centras-Palemono keramika“ maršrutas. Autobusas nuo Taikos prospekto važiuos Ateities plentu, Apaščios gatve, Palemono gatve iki Marių gatvės, o toliau - įprastu maršrutu. Tuo tarpu kito transporto vairuotojai bus nukreipiami apylanka „Taikos pr. - Pramonės pr. - Elektrėnų g. - Biruliškių g.

„Kol vyks remonto darbai, nepatogumų bus sudėtinga išvengti, todėl nuoširdžiai dėl jų atsiprašome. Per pusmetį turėsime ne tik išardyti esamas konstrukcijas - perdangą, viaduko atramas, bet ir naujai įrengti polius ir pamatus, sumontuoti atramų plokštes, įrengti statinio perdangos plokštę, taip pat atlikti viaduko viršaus pakloto įrengimo darbus, - hidroizoliaciją, sumontuoti vandens surinkimo ir nuvedimo sistemas, įrengti apsauginius atitvarus bei turėklus, pakloti asfalto dangą“, - aiškino bendrovės „Kauno tiltai“ Gatvių tiesimo aikštelės vadovė Jolanta Varkalienė.

Savivaldybės pranešime pažymima, kad prie pabaigos artėja praėjusių metų vasarą prasidėjęs Ateities plento kapitalinis remontas. Suremontuota ne tik gatvės, bet ir įvažų, pėsčiųjų takų, keleivių laukimo aikštelių danga, išvalyti esami grioviai ir pralaidos.

Plento atkarpoje nuo Taikos prospekto iki Biruliškių gatvės artimiausiu metu vyks papildomi kelio platinimo darbai. Atsižvelgus į pakeitimus, nuo Amalių pervažos („Iki“ parduotuvė) iki Biruliškių gatvės bus įrengtas dar vienas takas pėstiesiems.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)