Barselonoje mačo pradžioje dėmesio centre atsidūrė urugvajietis Luisas Suarezas ir mačo arbitras iš Lenkijos Szymonas Marciniakas.

17 min. pigų baudinį uždirbęs „Barcelonos“ puolėjas suteikė šansą šeimininkams pelnyti pirmą įvartį šioje poroje. L. Suarezas užmynė gynėjui Jasonui Denayerui ant pėdos ir krito baudos aikštelėje, o teisėjas įžvelgė varžovo pražangą ir skyrė 11 metrų baudinį.

Įžvelgti puolėjo klastos nepadėjo ir VAR peržiūra.

Baudinį užtikrintai realizavo Lionelis Messi – 1:0.

Bet jokių priekaištų negali būti L. Suarezui sukuriant antrojo įvarčio situaciją – perdavimo arti baudos aikštelės sulaukęs urugvajietis puikiai jį prasimetė į priekį, suklaidino gynėją ir atliko tikslų perdavimą Philippe Coutinho, kuris vienu lietimu ramiai kamuolį nukreipė į vartus.

Intrigą mače gaivino prancūzo Lucaso Tousarto įvartis. 58 min. po standartinės situacijos baudos aikštelėje kovą dėl kamuolio laimėjęs „Olympique“ saugas tiksliai smūgiavo iš arti.

Intrigą mače braukė L. Messi – suklaidinęs gynėją argentinietis preciziškai tiksliai kamuolį nukreipė į vartus – 3:1.

Po trijų minučių L. Messi vėl sužibėjo – greitoje atakoje argentinietis atliko puikų perdavimą Gerardui Pique, kuriam teliko kamuolį nukreipti į tuščius vartus.

Tašką rungtynėse dėjo Ousmane Dembele – 5:1.

„Barcelona“ 5 – 1 Liono „Olympique“

18 min. [1:0] Lionelis Messi

31 min. [2:0] Philippe Coutinho

58 min. [2:1] Lucas Tousart

78 min. [3:1] Lionelis Messi

81 min. [4:1] Gerardas Pique

86 min. [5:1] Ousmane'as Dembele

***

Milžiniška intriga tvyrojo kitoje aštuntfinalio poroje.

„Liverpool“ savo aikštėje nesugebėjo įveikti „Bayern“ gynybos – 0:0, tačiau pirmoji pasižymėjo svečiuose Bavarijoje.

Po tolimo Virgilo Van Dijko perdavimo 28 min. Sadio Mane įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino vartus be didelio reikalo palikusį Manuelį Neuerį ir techniškai kamuolį nukreipė į vartus – 1:0.

„Bayern“ sėkmingai susiklostė pirmo kėlinio pabaiga – pavojinga šeimininkų ataka baigėsi Joelio Matipo įvarčiu į savo vartus.

Po jo šeimininkų atakos nenurimo: „Bayern“ pirmame kėlinyje dar turėjo standartinę situaciją, kuri virto pavojingu Davido Alaba smūgiu į vartų plotą, prieš pat pertrauką nuošalė fiksuota povojingoje situacijoje atsidūrusiam Robertui Lewandowskiui.

Bet po pertraukos bavarų klubas nebeatrodė toks agresyvus ir pavojingas. Už tai „Liverpool“ skaudžiai nubaudė šeimininkus: 69 min. galva kamuolį į vartus nukreipė Virgilas Van Dijkas – 2:1.

Į kampą įstumtam „Bayern“ jau reikėjo dviejų įvarčių, tačiau šeimininkai sunkiai skynėsi kelią varžovų vartų link bei vargo gynyboje.

„Bayern“ gerbėjų viltis laidojo S. Mane, galva pelnęs antrąjį įvartį – 3:1.

Miuncheno „Bayern“ 1 – 3 „Liverpool“

28 min. [0:1] Sadio Mane

39 min. [1:1] Joel Matip (į savo vartus)

69 min. [1:2] Virgilas Van Dijkas

84 min. [1:3] Sadio Mane

Ketvirtfinalyje žais Turino „Juventus“, „Manchester City“, „Manchester United“, „Barcelona“, „Liverpool“, „Tottenham Hotspur“, Amsterdamo „Ajax“ ir „Porto“.

Beje, pirmą kartą nuo 2008/09 metų sezono Čempionų lygos ketvirtfinalio etape žais net 4 Anglijos klubai.

Burtai bus traukiami kovo 15 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)