„Bayern“ (12 pergalių/ 13 pralaimėjimų) yra vienu laipteliu aukščiau turnyro lentelėje nei „Žalgiris“(10/15), tačiau vokiečiai turi dar realias galimybes patekti į Eurolygos atkrintamąsias, todėl pergalė Kaune svečiams yra itin reikalinga.

Tuo metu „Žalgiriui“ patekimas į TOP-8 šiuo metu atrodo sunkiai įgyvendinamas.

Turime žaisti kaip žaidžiame pastaruoju metu, tęsti tą gerą bangą. Matome, jei gerai apsiginame, tai ir puolimas gerokai gyvesnis.
Šarūnas Jasikevičius

Gera žinia kauniečių stovykloje – rungtynėse turėtų pasirodyti traumą išsigydęs Nate'as Woltersas. Komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius tai patvirtino rungtynių išvakarėse. Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas toliau gydosi traumas.

„Vakar ruošėmės savo žaidimui, šiandien kažkiek paliesime varžovų puolimą. Jie tikrai fiziška, atletiška komanda, žaidžia disciplinuotą serbišką krepšinį.

Nieko keisto, jų komandoje daug serbų, treneris serbas. Mes kai kuriose pozicijose esame mažesni ir silpnesni. Reikia tą slėpti, o kitose situacijose paversti tai mūsų privalumu.

Turime žaisti kaip žaidžiame pastaruoju metu, tęsti tą gerą bangą. Matome, jei gerai apsiginame, tai ir puolimas gerokai gyvesnis.

Kai įmeti lengvą metimą rungtynių pradžioje, atsiriša rankos ir kitiems dalykams.
Šarūnas Jasikevičius

Prie to prisideda geras gynėjų žaidimas. Šiuo metu, kai Pauliaus ir Antano rotacijoje nėra, gynėjų vaidmuo ženkliai išaugęs“, – prieš rungtynes su „Bayern“ kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas yra patenkintas komandos žaidimu pastaruoju metu. Pasak Š. Jasikevičiaus, žaidimo plano vykdymas yra pagerėjęs, žaidėjai nebedalina lengvų taškų.

Psichologinių klaidų skaičiai po rungtynių su „Neptūnu“ per tas dvejas rungtynes sumažėjo dvigubai.

„Norėčiau, kad žaidėjai ir toliau taip žaistų ir viską įvykdytų. Po geros gynybos puolimas tampa lengvesnis ir laisvesnis. Atsiranda ir greitas puolimas, ir pasitikėjimas. Kai įmeti lengvą metimą rungtynių pradžioje, atsiriša rankos ir kitiems dalykams“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Trenerį ypač džiugina gerą sportinę formą įgaunantis Thomasas Walkupas. Po N. Wolterso traumos ir Derricko Waltono išvykimo, T. Walkupas pastaruoju metu išbandomas įžaidėjo pozicijoje ir pateisina trenerių lūkesčius.

„Jis tikrai žaidžia solidžiai jau daug laiko. Ko mes iš jo reikalaujame per paskutinius du, tris mėnesius, viską gauname, išskyrus neturėjome pataikymo iš toli.

Kalbu apie žaidimo planą, gynybą. Dabar, kai pataiko iš toli, jis mums išplečia aikštę, tampa lengviau pulti.

Jis visiškai integravosi į sistemą. Iš visų naujokų jis tai padarė greičiausiai.

Kai kurios komandos prieš jį rizikuoja, kartais pasiteisina, paskui jam pačiam sunkiau.

Dabar, tikiuosi, kad mažiau rizikuos, o jei rizikuos, tai jis nubaus. Visą kitą jis daro tikrai puikiai. Jėgų jam užtenka ir puolime, ir gynyboje. Tiek jis, tiek Marius Grigonis tikrai padengia pirmą, antrą pozicijas“, – auklėtinius gyrė Š. Jasikevičius.

Pirmose rungtynėse kauniečiams daugiausia problemų pridarė Derrickas Williamsas, puolėjas į „Žalgirio“ krepšį sumetė 27 taškus ir surinko 35 naudingumo balus. Šaras mano, kad šį žaidėją pristabdyti įmanoma, komanda šiame mače ruošiasi gintis kiek kitaip.

„Turime suprasti, ką jam galime duoti, ko ne. Pirmose rungtynėse mes jam davėme viską, tiek prasiveržimus, jis mus baudė kai rizikavome, paskui nerizikavome, vis tiek baudė.

Tai aukšto lygio žaidėjas, negalime jo palikti žaisti vienas prieš vieną, turime gintis prieš jį penkiais žaidėjais ir versti jį nusimetinėti kamuolius. Esame už jį mažesni ir lengvesni, kai kur esame greitesni, o kai kur turėsime susitelkti ir padėti vienas kitam“, – apie žaidimą prieš varžovų lyderį kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ruošdamasis šiai dvikovai treneris stebėjo Miuncheno rungtynes Vokietijos lygoje. Š. Jasikevičius mano, kad „Bayern“ vietiniame čempionate nepersistengia. Bavarai kiek netikėtai rungtynes su Vechtos RASTA pralaimėjo 75:93.

„Aš žiūrėjau tas rungtynes, jų energijos laipsnis nacionaliniame čempionate labai skiriasi. Ten buvo ne ta komanda, kuri gerai žaidžia Eurolygoje. Tikrai atrodė visai kitaip“, – sakė Š. Jasikevičius.

Eurolygos 26 turo rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės 20.00 val.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahce214237
2.CSKA205178
3.Real196224
4.Anadolu Efes169127
5.Barcelona151034
6.Baskonia131257
7.Armani Olimpia131227
8.Olympiakos131216
9.Maccabi12133
10.Panathinaikos12133
11.Bayern1213-34
12.Žagiris1015-9
13.Chimki916-63
14.Gran Canaria619-271
15.Budučnost619-252
16.Daruššafaka322-277

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)