„Premjero nuomone, dialogas tarp policijos vadovybės ir profsąjungų turi vykti. Būtų džiugu, jei jis grįžtų į tą tikrai aukštą lygį, koks buvo pasiektas prieš kelis metus. Vidaus reikalų ministras savo ruožtu galėtų būti tuo žmogumi ir mediatoriumi, kuris susodina abi puses prie vieno stalo ir padeda ieškoti bei rasti abi puses tenkinančius sprendimus“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Taip jis kalbėjo statutiniams pareigūnams atstovaujančioms profsąjungoms apkaltinus ministrą nesusitvarkant su pareigomis ir nesuvaldant situacijos pavaldžiose įstaigose.

Profsąjungų vadovai kritikavo policijos vadovybę dėl socialinio dialogo stokos, pareigūnų darbo užmokesčio, vertinimo ir motyvacinės sistemos problemų, brangių generalinio komisaro Lino Pernavo komandiruočių.

E. Misiūnas kritiką atmetė ir teigė profsąjungų veiksmuose įžvelgiantis asmeninių ambicijų. Tačiau jis pažadėjo inicijuoti dialogą tarp profsąjungų ir policijos.

Policijos generalinis komisaras taip pat teigė, kad profesinių sąjungų kritika yra nepagrįsta, ir pateikė kelis kartus mažesnius skaičius apie jo komandiruotėms išleistus pinigus.