Į Malaiziją turėjęs skristi lėktuvas turėjo apsisukti ir sugrįžti. Tai, aišku, nebuvo planuotas veiksmas, tačiau vienas keleivis rodė ryškesnes emocijas nei kiti. Tai motina, kuri oro uosto terminale pamiršo savo vaiką. Tai moteris pastebėjo tik lėktuvui išvykus. Iš pradžių apie savo klaidą ji pranešė skrydžių palydovams, kurie dar bandė moterį nuraminti. Tačiau ši pareiškė, kad toliau kelionės nebetęs.

Apie situaciją buvo informuoti pilotai, kurie buvo lygiai taip pat sutrikę, kaip ir kiti įgulos nariai ir keleiviai. Pasitarę jie nusprendė, kad geriausia būtų sugrįžti, tačiau tam dar reikėjo oro eismo kontrolierių leidimo.

„Tegul Dievas bus su mumis. Ar galime sugrįžti?“ pasigirdo klausimas ir po kiek laiko pasitarę oro kontrolieriai nurodė lėktuvui sugrįžti prie vartų. Lėktuvas pagaliau išvyko valanda vėliau nei buvo planuota. Nepranešama nei kaip moteris sugebėjo pamiršti savo vaiką oro uoste, nei kokių priemonių oro linijos prieš ją gali imtis. Greičiausiai ji išsisuks nenubausta.

Panašių atvejų daugiau pasitaikę nėra. Bent jau žurnalistams nieko panašaus surasti nepavyko. Pernai vienas penkerių metų amžiaus vaikas buvo aptiktas oro uoste Štutgarte. Jis paaiškino, kad su tėvais parskrido iš atostogų, tačiau dabar nežino, kur jie yra. Pasirodo, tėvai išvyko skirtingais automobiliais ir kiekvienas manė, kad vaikas yra su kitu.

Tai, kad tokių atvejų nepasitaiko, reiškia, kad tvarka nėra numatyta. Nors detalės nėra skelbiamos, panašu, kad „Saudi Arabian“ lėktuvas nebuvo pakilęs ir tiesiog grįžo nuo pakilimo tako. Jei jis visgi būtų atsiplėšęs nuo žemės, sugrįžimas būtų labai sudėtinga procedūra. Maksimalus orlaivio svoris tupiant yra gerokai mažesnis nei maksimalus leistinas svoris kylant. Į Malaiziją skrendantis lėktuvas turėjo nemažai degalų, kuriuos būtų tekę išpurkšti.

Taigi, lėktuvas būtų turėjęs pakilti į didesnį aukštį, išpurkšti degalus, apsisukti ir grįžti. Tai brangi ir laiko reikalaujanti procedūra. Ar toks sprendimas tuomet būtų priimtas? Greičiausiai priklauso ir nuo to, ar moteris su vaiku buvo iš Saudo Arabijos, ar iš Malaizijos. Jei vaikas buvo vietinis, tikriausiai lėktuvas nebūtų sugrįžęs.

Kita vertus, nuostoliai vis tiek būtų pakankamai dideli ir oro linijos galėtų reikalauti nedėmesingą keleivę juos padengti.