Taip jis kalbėjo britų parlamentui dar kartą atmetus Theresos May Vyriausybės ir Briuselio suderėtą sutartį dėl „Brexit'o“ sąlygų.

Pasak ministro, tai didina riziką, kad Britanija iš ES kovo pabaigoje gali pasitraukti be jokio susitarimo, o tai būtų „katastrofiška situacija ir ekonomine, ir visomis kitomis prasmėmis“.

„(Situacija – BNS), atvirai kalbant, kuo toliau, tuo labiau komplikuojasi. Vėl išaugo didelė tikimybė, kad pasitrauks Jungtinė Karalystė be susitarimo“, – Vyriausybės pasitarime sakė L. Linkevičius.

Jungtinės Karalystės parlamentas trečiadienį turėtų balsuoti, ar pasitraukti iš ES be susitarimo. Prognozuojama, kad toks scenarijus bus atmestas.

Tokiu atveju parlamentarai ketvirtadienį spręstų, ar Vyriausybė turėtų prašyti nukelti „Brexit'o“ terminą nuo kovo 29 dienos.

Pasak L. Linkevičiaus, toks pratęsimas galėtų būti daromas tik iki Europos Parlamento rinkimų, nes kitaip kiltų daug komplikacijų, atsiradus prievolei rinkimus organizuoti ir Jungtinei Karalystei.

Ministro teigimu, jeigu ilgesniam laikui pratęsus „Brexit“ terminą į Europos Parlamentą nebūtų renkami britų politikai, institucija nebūtų legitimi.

„Taip kad yra labai daug komplikacijų“, – kalbėjo jis.

Vyriausybė yra pateikusi Seimui įstatymų projektus, reikalingus priimti, jeigu britai iš ES pasitrauktų be susitarimo. Juos žadama priimti ypatingos skubos tvarka.