Dėl valstybės pagalbos galima kreiptis ir organizuojant konkursus, prekybos muges ir parodas ar ketinant jose dalyvauti.

Šiemet tam tikriems veislininkystės darbams ar paslaugoms, susijusioms su gyvulių genetinės kokybės nustatymu, įskaitant genomo tyrimus, atlikti numatoma skirti 30 tūkst. eurų, o konkursų, prekybos mugių arba parodų organizavimui ir dalyvavimui jose - 150 tūkst. eurų valstybės paramos.

Pasak VMVT, paraiškas, pagal Lietuvos žemės ūkio ministro 2010 m. kovo 30 d. įsakymu patvirtintas Pagalbos veislininkystei taisykles, gali teikti pripažintos veislininkystės institucijos ir juridiniai asmenys, teikiantys paslaugas pagal šią veiklos kryptį. Paramos konkursų, prekybos mugių ir parodų organizavimui ir dalyvavimui jose gali kreiptis Lietuvos žemės ūkio rūmai, specializuotą veislininkystės veiklą vykdančios valstybės valdomos bendrovės ar pripažintos veislininkystės institucijos. Svarbu pažymėti, kad narystė Lietuvos žemės ūkio rūmuose nėra būtina sąlyga norint pasinaudoti valstybės pagalba.

Paraiškos ir kiti dokumentai paramai gauti gali būti teikiami nuo kovo 13 dienos iki balandžio 12 dienos į VMVT. Paraiška turi būti užpildyta lietuvių kalba, jos forma ir visi su paraiška teikiami dokumentai turi būti antspauduoti ir patvirtinti atsakingo asmens parašu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)