Šį sąrašą renka stipriausi muzikos pasaulio vilkai.

Patekusios į penkiasdešimtuką grupės tampa potencialiomis „MIDEM” tarptautinės muzikos industrijos mugės Kanuose dalyvėmis. Tačiau tik vienuolika kūrėjų bus pakviesti į garsųjį muzikos forumą, rašoma pranešime spaudai.

Kam nusišypsos sėkmė, paaiškės balandžio mėnesį.

„Nors į mugę vyks tik vienuolika kūrėjų, aukštu įvertinimu laikome faktą, kad į mūsų kūrybą dėmesį atkreipė profesionalai iš tokių kompanijų kaip „Warner“, „Sony“ ir „Universal Music“ – tai jie sudarinėja viltingąjį ir, sakyčiau, prestižinį penkiasdešimtuką“,– sakė dueto siela Artūras Žabas-Beissoul.

Šiemet 52-ąjį kartą rengiama „MIDEM” mugė yra didžiausia Europoje, skirta visų muzikos žanrų kūrėjų auditorijai. Mugė – tai ne tik muzikos, bet ir ekonomikos bei teisės, politikos bei technologijų sąsajų junginys, galingai veikiantis pasaulinę muzikos industriją. Su „MIDEM” vardu susijusios tokios pasaulinio garso žvaigždės kaip „Pink Floyd“, Eltonas Johnas, Tina Turner, Nina Simone, Placido Domingo, Yehudi Menuhinas, Mstislavas Rostropovičius. Jie mugėje arba rengė pasirodymus, arba žengė reikšmingus karjeros žingsnius, nes MIDEM skirta tarptautinei plėtrai, pažintims ir naujausiai informacijai, būtent ten išryškėja naujos muzikos tendencijos.

Nors pripažinimas džiugina, pasaulio muzikos profesionalų dėmesys „Beissoul & Einius” duetui – ne naujiena. Štai 2018 m. kūrėjai iš Lietuvos koncertavo viename didžiausių Europos muzikos festivalių – Vengrijoje vykstančiame „Sziget“.

Pranešime pabrėžiama, kad „Beissoul & Einius“ savo įvaizdžiu, fantazija, meniniais eksperimentais sužavėjo pasaulinių mados ir meno žurnalų redaktorius, tarp kurių „Vogue“, „Design Scene“, „OOBMAG“, „FGUK Magazine“, „Forbes“, „MMscene“, „’Nvrmind“.

„Beissoul & Einius“ nuo pat savo kūrybos pradžios peržengė Lietuvos sienas – duetas bendradarbiauja ir su kūrėjais iš užsienio, pavyzdžiui, kaukių meistru Bobu Bassetu, kurio sumanymais naudojasi grandai – nuo grupės „Metallica“ iki „Givenchy“ mados namų.

„Beissoul & Einius“ muzikografijoje įrašytas albumas „Laikas paikas“ (2014), mini albumas EP „Chamillion” (2015), #asecretcontract (2017).

Trečiojo albumo „White Crow“ pristatymo turas, neseniai prasidėjęs Lietuvoje, keliaus per Angliją, Ukrainą ir Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)