Ketvirtą praėjusių metų ketvirtį nefinansinės įmonės uždirbo 1,2 mlrd. eurų ikimokestinio pelno. Palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, įmonių ikimokestinis pelnas padidėjo 14 proc., o palyginti su praėjusių metų ankstesniu ketvirčiu, - sumažėjo beveik 24 proc.

Tam įtakos turėjo sumažėjęs rafinuotų naftos produktų gamybos, nekilnojamojo turto operacijų - 88 mln. eurų, maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos - daugiau nei 61 mln. eurų ir sausumos transporto - beveik 81 mln. eurų įmonių ikimokestinis pelnas.

Daugiausia pajamų - 5,5 mlrd. eurų - uždirbo didmeninės prekybos įmonės. Mažmeninės prekybos bei sausumos transporto įmonės uždirbo atitinkamai 3 mlrd. ir 1,6 mlrd. eurų.

Daugiausia pelno uždirbo didmeninės prekybos bei mažmeninės prekybos įmonės - atitinkamai 165,6 mln. ir 139,2 mln. eurų. Iš apdirbamosios gamybos įmonių daugiausia pelno uždirbo chemikalų ir chemijos produktų gamybos įmonės - 111,1 mln. eurų. Maisto produktų gamybos įmonės uždirbo daugiau nei 36 mln. eurų pelno, baldų gamybos įmonės - 27,4 mln. eurų.

Daugiausia nuostolių patyrė rafinuotų naftos produktų gamybos įmonės. Pelningai dirbusių įmonių dalis 2018 m. ketvirtą ketvirtį sudarė 57,2 proc. ir buvo mažesnė nei praėjusių metų ketvirtą - 57,7 proc. ir šių metų trečią - 59,6 proc. ketvirčius.

Vidutinis įmonių pelningumas sudarė 5,1 proc. Vienos iš pelningiausių buvo nuomos ir išperkamosios nuomos 32,4 proc. ir nesusijusio su apgyvendinimu socialinio darbo veiklos - 31,4 proc. įmonės, o nuostolingiausios - bibliotekų, archyvų, muziejų ir kitos kultūrinė veiklos -13,4 proc. įmonės.

Remiantis praėjusių metų išankstiniais duomenimis, šalies nefinansinės įmonės gavo 89,1 mlrd. eurų pajamų ir uždirbo 5,9 mlrd. eurų ikimokestinio pelno. Palyginti su 2017 m., pajamos padidėjo 11,5 proc., pelnas - 6,8 proc.