„Mane tai supurtė iš pamatų ir privertė susimąstyti. Visada žmonės norėtų, kad juos girtų, kad viskas yra gerai, kad kviestų į projektus. Kartais užmiegi ant laurų, nes galvoji, kad viskas bus gerai. Ir štai atėjo diena, kai sako, kad Rolandai, tu lik televizijoje, o tu, Jonuk, eik kažkur kitur“, - LNK laidoje „Bus visko“ sako Jonas.

Jau daug metų Joną pažįsta visa Lietuva. Jonas ne kartą yra pasakojęs, kad savo kelią pradėjo jau seniai, dar dalyvaudamas televizijos šou „Ideali pora“. O po to ilgą laiką Jonas kartu su Rolandu dirbo radijo stotyje. Abu vedėjai tapo bene populiariausiais radijo balsais.

Netrukus jie, nors ir būdami labai skirtingi, pradėjo savo kelią televizijos ekranuose.

Jonas Nainys

„Jeigu mes eidavome į tiesioginį eterį, ir pas mane būdavo kelių minučių susikaupimo stadija. Aš turėdavau susikaupti, pagalvoti, ir tada galvodavau, o kur dingo Rolandas, jo nėra. O Rolandas, apstatęs daugybę žmonių aplink save, pasakoja anekdotą. Aš stebėjausi, kodėl jis nebijo tiesioginio eterio, o jis man atsakė, kad būtent pasakodamas anekdotus jis atsipalaiduoja“, - pasakoja Jonas Nainys.

Papildydami vienas kitą Jonas ir Rolandas bendradarbiavo puikiai, juos visada lydėjo sėkmė. Nors Jonas atviras – per gerą dešimtmetį būta visko. Vyras prisimena, kai jam ir Rolandui teko organizuoti vieną pirmųjų Radistų festivalių. Po jo reikėjo skaičius ne tik neuždirbtus pinigus, bet taip pat ir nemažai atiduoti iš savo kišenės. O dar vienas artimas bičiulis, kuris turėjo padėti tvarkytis su pinigais ir viską organizuoti, jis savo darbo tikrai nepadarė. Festivalis tik per plauką išvydo dienos šviesą.

„Mūsų partneris mus pavedė, nes nebuvo sumokėjęs sutartų pinigų. Aš nežinojau, ką daryti, buvau atidavęs paskutinius pinigus, kad tik viskas pavyktų. Darydami festivalį viską rašėmės ant popieriuko, buvome didžiausiame minuse. Buvo labai skaudu“, - tikina Jonas.

Jonas taip pat sako, kad tai labai paradoksalu, tačiau festivalis buvo labai geras ir niekas net nesuprato, kaip sunku tuomet buvo Jonui ir Rolandui.

Jau kitais metais Radistai visus reikalus perdavė profesionalams į rankas, o jų populiarumas tik augo.

„Kai su Rolandu pradėjome Radistų erą, dirbdami radijo stotyje, prasidėjo labai daug kitų projektų, televizija. Atrodė, kad viskas lengva, viskas ėjosi net ne iš profesionalumo, o dėl to, kad mes labai norėjome. Tada yra labai smagu, gerai, jautiesi laimingas. Galvoji, kad taip bus ir toliau. Bet aš visada būdavau toks, kuris grįždavo namo ir pagalvodavo, kad tai gali baigtis“, - atvirauja J. Nainys.

Vieną dieną taip ir nutiko, televizijos kontraktas tiesiog baigėsi, nutrūko ir radijo laida.

Akivaizdu, kad kai nutrūksta kone tavo gyvenimu tapęs dalykas, visa tai supurto iš pamatų.

„Man Rolandas yra kaip brolis, mes visada būdavom kartu. Vakarėlyje mūsų žmonės klausia ne apie mūsų žmonas, bet kaip sekasi Rolandui, arba Rolando – kaip sekasi Jonui. Rolandas liko televizijoje, o aš likau už borto ir man vėl reikėjo labai daug stengtis ir įrodinėti. Pagalvojau, kad gal aš nebesu kietas, jeigu niekas man nieko nebesiūlo. Taip buvo ir su Radistų laida. Net nebereikdavo ruoštis, bet vėliau tu tarsi užmiegi“, - sako Jonas.

Jonas neslepia, kad teko labai daug viską apmąstyti.

„Aš manau, kad vertingiausia patirtis ir yra tada, kai kažkas nepasiseka, arba kai atsiranda iššūkis. Jausmas, kai viskas gerai, nėra geras. Aš dabar galėčiau net padėkot ir pabučiuoti ranką, kad manęs nepaėmė į „Lietuvos balsą“, nes tik tą akimirką, kai pasakė, kad Rolandas ves vienas, man buvo tikrai skaudu, bet man tada įjungė kažkokį kitokį mechanizmą“, - sako J. Nainys.

Jonas ėmė lankyti oratorystės kursus ir pianino pamokas, taip pat į kvėpavimo pamokas, o jo didysis virsmas įvyko pačiu laiku. Per ieškojimus sukauptos patirties prireikė ir Jono žmonai Simonai.

Simona pasakoja, kad vienu metu turėjo tiesiog nepakeliamai daug darbo ir veiklų. Simona pripažino, kad į viską reaguoja labai jautriai.

„Jonas niekada nesuka galvos, jis toks plaukiantis, nesinervino labai net tada po festivalio nesėkmės. Aš jau būčiau nusirovusi plaukus ir vaikščiočiau žila. Aš esu labai save skalpuojantis, spaudžiantis žmogus, esu labai realistiška, neleidžiu sau atsipalaiduoti ir tai kenkia man pačiai. Praėjusią vasarą turėjau per tris mėnėsius 20 nuotakų“, - laidoje kalbėjo Simona.

Moteris taip pat sako, kad vėliau ėmė keistis.

Simona Nainė, Jonas Nainys

„Aš savyje turiu kokias penkias simonas ir joms duodu vardus. Turiu savyje mamką, kuri nuolat bumba“, - sako Simona.

„Aš dabar nebesiveju dalykų, kurių man dabar nereikia. Tas vaikymasis nieko gero neduoda. Kai tai pamiršti ir susitaikai, tada pradeda skambinti žmonės. Aš gyvenu ir stengiuosi daugiau kažko iš naujo išmokti. Žinau, kas man patinka, kokios mano vertybės“, - sako Jonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)