Jei šios savaitės Europos taurės turnyro ketvirtfinalio mūšiuose su „Valencia“ vilniečiai subyrėdavo antroje dalyje, tai praėjusio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalininkų akistatoje lygiavertė kova virė dar trumpiau.

Antro ketvirčio pradžioje parketas „Siemens“ arenoje dar kaito nuo aistrų: Šarūnas Jasikevičius užsidirbo techninę pražangą ir rizikavo būti išvarytas iš aikštės už ginčus su teisėjais.

Tačiau tuomet 5 min. atkarpą kauniečiai laimėjo 17:4, o dar po dešimties minučių jau triuškino varžovus 63:37. Š. Jasikevičius, trečio kėlinio pabaigoje vienu metu į aikštę išleidęs jaunuosius Roką Jokubaitį, Luką Ulecką ir Eriką Venskų, galėjo atsipalaiduoti.

O jei „Žalgiris“ nebūtų nuleidęs slėgio, galbūt būtų pasiekęs didžiausią visų laikų pergalę prieš „Rytą“.

2017 metais Kauno ekipa savo principinius varžovus sutriuškino 30 taškų skirtumu (90:60). Sekmadienį laimėta 26 taškais – 85:59.

„Nėra ko džiaugtis – varžovai buvo pavargę, be pagrindinio įžaidėjo. Tiesiog padarėme savo darbą. Pasinaudojome jų sunkia situacija ir sužaidėme solidžias rungtynes.

Spaudėme Roką Stipčevičių visas rungtynes, kol jis galiausiai pavargo, sustabdėme jų greitą puolimą, o poziciniame jie nėra tokie geri. Savo ruožtu, mes patys gerai dalinomės kamuoliu, pataikėme. Šiandien viskas pavyko“, – reziumavo 16 taškų pelnęs Marius Grigonis.

Už jį rezultatyvesnis nugalėtojų gretose buvo tik Thomasas Walkupas, kurio sąskaitoje – 21 taškas ir 3 taiklūs tolimi metimai iš 5 bandymų. Puolime įprastai didelės grėsmės nekeliančio amerikiečio atakos virto dar viena girnapuse „Rytui“ po kaklu.

„Rizikavome gindamiesi nuo Th. Walkupo, ir jis primetė netikėtai daug taškų. Taip pat patys padarėme klaidų dengdami Artūrą Milaknį. Nuo dviejų jo tritaškių ir prasidėjo „Žalgirio“ spurtas. Negali būti jokių pasiteisinimų, bet trumpesnė rotacija, nuovargis padarė savo“, – vertino oponentų gynėjų grandžiai neprilygęs Mindaugas Girdžiūnas, pelnęs 9 taškus.

Jis buvo vienas tų, kurie bandė kompensuoti kryžminius kelio raiščius nusiplėšusio Chriso Kramerio netektį. Šįsyk D. Adomaitis ryžosi į rotaciją įtraukti ir 10 minučių žaidusį Aistį Pilauską, bet tai mažai kuo gelbėjo.

Daugiau žalos nei naudos nešusio Dominique'o Suttono atsikračiusi komanda vasarį pagaliau buvo įgavusi pergalingą veidą, tačiau kuomet iškrito dar ir Ch. Krameris, atrodo tarsi orkestras be styginių ar pučiamųjų.

„Ar ekipai reikia naujų žaidėjų? Ne man šis klausimas. Mes stengiamės žaisti tose pozicijose, kurias paskiria treneriai. Nereikia teisintis traumomis: kiti – ir jauni, ir patyrę – turi pavaduoti. Tik jos visą žaidimą išbalansuoja. Gal reikia daugiau treniruočių. Dabar turėsime daugiau poilsio, pasitreniruosime, susitvarkysime“, – svarstė M. Girdžiūnas.

Tiesesnis buvo Artiomas Parachovskis.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale žalgiriečiams didžiausią galvos skausmą kėlęs vidurio puolėjas iš Baltarusijos vėl žaidė rezultatyviai ir surinko 17 taškų. Bet vienas lauke – ne karys.

„Manau, mums reikia bent jau naujo įžaidėjo. Nežinau, ką galvoja vadovybė, ar ieško papildymo, bet mums tikrai reikia daugiau žaidėjų“, – neabejojo A. Parachovksis.

Baltarusio nuomone, logiška, kad „Rytas“ neįstengia pridengti Ch. Kramerio praradimo.

„Chrisas – mūsų įžaidėjas, kapitonas, lyderis. Kai toks žmogus iškrenta, sunku susitvarkyti. Turime kitų krepšininkų toje pozicijoje, tačiau jiems reikia pasitempti, progresuoti, kad užimtų jo vietą.

Mūsų rotacija maža, iš esmės žaidžia aštuoni krepšininkai. Ir savaitė šiuo aspektu buvo ypač sunki: keturi mačai per 8 dienas. Sudėtinga turint trumpą atsarginių suolą atlaikyti tokį tempą. O dar kelionė į Valensiją ir atgal su visais tais persėdimais... Aišku, jėgų nepakako. Bet kam dabar lengva. Žinojome, kad žaisti su revanšo trokštančiu „Žalgiriu“ bus sunku, tiesiog neužteko jėgų ir žaidėjų“, – atsiduso aukštaūgis.

Šeimininkų gretose sekmadienį nebuvo ne tik Ch. Kramerio, bet ir Mareko Blaževičiaus bei Evaldo Kairio.

Svečiai atvyko be traumuotų Nate'o Wolterso, Antano Kavaliausko, Pauliaus Jankūno ir Lauryno Biručio.

„Žalgiris“ ir „Rytas“ jėgas šiame sezone bandė ketvirtą kartą: LKL pirmenybėse kauniečiai iki tol laimėjo abejas rungtynes (95:86 ir 76:69), bet nusileido Karaliaus Mindaugo taurės finale (67:70).

Paskutinė komandų tarpusavio akistata LKL reguliariajame sezone laukia balandžio 20 d.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ sirgaliai pasekė savo didžiausių priešininkų iš Vilniaus pavyzdžiu ir organizavo bendrą išvyką į sostinę.

Atkakę į Vilnių keli šimtai aistruolių surengė spalvingą ir triukšmingą eiseną į „Siemens“ areną, kurioje iš viso Kauno komandą palaikė apie pusė tūkstančio aktyvių gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)