„Jeigu kažkas inicijuos tas įtampas - opozicija, prezidentė - tai tų įtampų bus. Mes esame suinteresuoti, kad visa sesija būtų sklandi. Yra svarbūs įstatymų projektai, kuriuos teikia ir Vyriausybė, Seimo nariai, susiję su visų mūsų kasdienybe, su labai svarbiomis NSGK išvadomis, kurias reikės įgyvendinti, yra daugelis kitų įstatymų projektų“, - sekmadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat pranešė svarbią žinią, susijusią su vaistų politika.

Pasak premjero, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teiks įstatymo projektą dėl vaistų kompensavimo tvarkos pakeitimo.

„Tais atvejais, kada pasiūlomas pigesnis kompensuojamas vaistas, jeigu bus nustatytos neigiamos reakcijos ir pacientui netiks, tada gydytojas išrašys kitą vaistą ir už tą kitą vaistą bus kompensuojama pigesnio kaina pilnai. Reikės tik sumokėti nedidelę priemoką. Taigi tos aistros, kad vaistai gali būti netinkamai išrašomi, neturi jokio pagrindo“, - sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat tikisi, kad Seime bus priimtas sprendimas dėl referendumo, susijusio su dviguba pilietybe, surengimo datos.