FIBA sporto direktorius Europoje Kosta Ilievas pareiškė, jog naujai paskirtas FIBA generalinis sekretorius Andreasas Zagklis užsibrėžė tikslą galutinai išspręsti konfliktą su Eurolyga.

„Žinau, jog Andreas Zagklis yra pasiruošęs deryboms su Eurolygos atstovais. Jis trokšta sutvarkyti esamą situaciją. Manau, jog tai yra įmanoma, Eurolyga tiesiog turi sutikti derėtis“, – sakė K. Ilievas.

Tiesa, bulgaras patikino, jog FIBA tikrai neatsisakys rinktinių „langų“ sistemos – atrankos į čempionatus toliau vyks klubinio sezono metu.

„Kol Eurolyga nepripažįsta rinktinių „langų“ – ji negali būti FIBA šeimoje. Norime akcentuoti, kad ši sistema liks bet kokiu atveju. Atranka į pasaulio čempionatą Kinijoje parodė, jog sistema veikia puikiai.

Beveik visi bilietai į rungtynes buvo parduoti, išaugo televizijos dėmesys. Apskritai, padidėjo krepšinio populiarumas pasaulyje. Eurolyga turi tai suprasti ir pritaikyti prie šios sistemos savo kalendorių“, – sakė K. Ilievas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)