Kaip BNS sakė projekto vadovas Aušrys Žukauskas, centrui planuojama pasirinkti prekybos parko koncepciją, kur kiekvienas nuomininkas turi atskirą įėjimą.

„Prekybos parkai orientuojasi į paprastumą ir patogumą, o norėdami pasiūlyti žemiausias kainas, prekybininkai ieško efektyvių patalpų ir tinkamų prekybinių kaimynysčių. Prekybos parkai yra viena labiausiai paplitusių prekybos centrų koncepcijų pasaulyje, todėl tikime jos sėkme ir Lietuvoje“, – sakė jis.

Anot jo, bendrovė jau turi nuomos sutarčių ir derasi su buitinės technikos, žaislų, batų, drabužių, namų tekstilės parduotuvėmis, restoranu. Konkrečių nuomininkų A. Žukauskas neįvardijo.

„Prekybos parkuose kuriasi didelės specializuotos parduotuvės, kurios pirkėjus masina plačiu asortimentu ir žemomis kainomis. Bendraujame su Lietuvoje dar nesančiais, tačiau rinka besidominčiais tinklais“, – teigė jis.

A. Žukausko teigimu, prekybos centrą planuojama pastatyti per metus ir atidaryti 2021-aisiais.

„Vakarinio aplinkkelio atidarymas nukreipė didelį automobilių srautą į miesto pakraštį, o lengvas susisiekimas iš didžiosios dalies miesto rajonų leidžia koncentruoti prekybą. Aplinkkelis dar neišnaudojo savo pralaidumo, o greta jo statomi komerciniai objektai didina jo reikšmę“, – apie vietos pasirinkimą komentavo jis.

Kaip skelbia sostinės savivaldybė, bendrovės „Žemės plėtra“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog 3,3 hektaro ploto sklype Pavilnionių gatvėje planuojamas 3 aukštų iki 20 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas.

Pirmajame aukšte suplanuota prekybos, maitinimo ir sandėlių patalpų, antrame ir trečiame aukštuose numatytos administracinės patalpos.

Sklype planuojamos 396, ant pastato stogo – 140 automobilių stovėjimo vietų.

Registrų centro duomenimis, „Novatorius“ valdo Zigmas ir Aušrys Žukauskai bei Manvydas Šmigelskas.

Teritorija bendrovei priklauso nuo 2017-ųjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)