Latvijos generalinė prokuratūros atstovė Laura Majevska patvirtino, kad kaltinimai pateikti trims įtariamiesiems, nors jų tapatybės ji neatskleidė. Tačiau naujienų agentūra BNS, remdamasi neįvardintais šaltiniais, skelbia, kad vienas iš įtariamųjų yra 73 metų kunigas Pavelas Zeila, kuris tarnavo parapijoje rytinėje Latvijos dalyje.

„Mano išnaudotojas man padarė siaubingų dalykų kalbėdamas švelniu balsu „Koks mielas berniukas!“ – Latvijos visuomeniniam transliuotojui LTV duodamas interviu sakė nukentėjusysis. – Tik vėliau man pasakė, kad jis yra kunigas.“

Policija dėl įtarimų seksualiniu išnaudojimu P. Zeilą suėmė rugsėjį, tačiau jis vėliau buvo paleistas už užstatą. Tuomet bylos aplinkybes komentavęs policijos kovos su prekyba žmonėmis ir sąvadavimu skyriaus vadovas Armandas Lubartas sakė, kad „vienas iš įtariamųjų „pristatė“ auką už mokestį“.

„Bažnyčios atstovas, kuris buvo galutinis pirkėjas, sumokėjo mokestį ir vėliau įvykdė smurtinių seksualinių nusikaltimų aukos atžvilgiu“, – sakė jis.

Nei kunigas, nei jo advokatai kaltinimų nekomentuoja.