Nėra moterų, kurios nebijotų

Nors Gerda mamyte taps ne pirmą kartą, moteris prisipažįsta, kad baimės šį kartą – ne ką mažiau. „Neįmanoma visko numatyti, nes, kad ir kokią patirtį turėtumei, kiekvienas kūdikis gimsta vis su kitokiu charakteriu, todėl, savaime suprantama, kad ir iššūkiai kas kartą taip pat vis kitokie.

Kita vertus, prieš penkiolika metų, buvau ne tokia atsargi: galbūt jaunatviškas maksimalizmas leido labiau toleruoti diskomfortą, galbūt todėl ir jaudinausi mažiau", – svarsto Gerda ir pabrėžia, kad bet kokiu atveju svarbu nugalėti visa baimes. „Kai mintis nukreipi tik į skausmą ar nerimą, negali jų sukoncentruoti į svarbesnius dalykus, nes tavo organizmas tiesiog užsiblokuoja. Todėl apie skausmą aš stengiuosi galvoti mažiausiai", – pasakoja visada tvirtu charakteriu pasižymėjusi Gerda.

„Norėjau tai patirti"

Gimdant pirmąjį kartą, prieš 15 metų, Gerdai buvo atliktas cezario pjūvis. „To visiškai neplanavau, tačiau taip jau nutiko, kad teko imtis skubios operacijos. Ėjau tiesiog dar vieno vizito pas gydytoją ir ji pastebėjo, kad dalis vandenų jau nubėgę, o vaikelis – netinkamoje pozicijoje.

Beliko rinktis cezario pjūvį", – sunkias akimirkas prisimena Gerda. Laidos „Pasaulis pagal moteris" vedėjai Kristinai Rimienei pasiteiravus, ar po tiek daug metų nėra neramu gimdyti jau natūraliai, Gerda prisipažįsta, kad bet kokią baimę nugali noras patirti gimdymo stebuklą. „Kuo daugiau apie tai galvoju, skaitau, tuo nuostabesnis man atrodo moters kūnas. Žinoma, su laiku vyksta pokyčiai...galbūt šis nėštumas ir sunkesnis, tačiau stebėjimas, kaip kūnas vėl ir vėl įveikia bet kokias kliūtis tik dar kartą įrodo jo galimybes", skelbiama pranešime spaudai.

Norinčioms pagalbos – dulos palaikymas

Gerda Žemaitė kūdikio atėjimui ruošiasi ypač nuosekliai. „Bus berniukas, todėl jau turime paruošę jam melsvą kambarį: norėjau, kad viskuo būtų pasirūpinta iki ateinant gyvybei. Juk tada svarbiausia galvoti tik apie tai! Dabar belieka tik dulkes nuo lentynų pavalyti", – pasakodama apie laukimo niuansus šypsosi Gerda.

Pasak Gerdos, labai svarbus ir vyro palaikymas, tačiau suprasdama, kad tampant tėvu kyla ne ką mažiau emocijų negu tampant mama, Gerda kreipėsi ir į gimdyvės padėjėją, kitaip vadinamą dūla. „Tai moteris pati pagimdžiusi net penkis vaikelius: ji konsultuoja įvairiais klausimais, žino būdų, kaip nuraminti skausmus ir, žinoma, padeda gimdymo metu", – pasakoja Gerda.

Papildomi 17 kilogramų netrukdo atrodyti puikiai

„Per pirmąjį nėštumą priaugau 25 kilogramus, šį kartą – 17 kilogramų", – laidos vedėjos Kristinos Rimienės nuostabai šypsosi Gerda. „Neįtikėtina, nes tikrai atrodai puikiai!", – komplimentų negaili K. Rimienė ir pasiteirauja Gerdos apie nėštukių mitybos įpročius. „Stengiuos susilaikyti, bet ne visada pavyksta. Žinau, kad dabar yra metas sau leisti šiek tiek daugiau ir tuo mėgaujuosi", – prisipažįsta žavi moteris, į kurios gyvenimą jau visai netrukus pasibels dar vienas sūnus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)