Kaip rašoma pranešime spaudai, Kaune vykusios grožio parodos „Beauty expo 2019“ metu „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija“ (KIGSA) surengė daugybę grožio specialistams skirtų konkursų bei organizavo kasmetinį atvirą Lietuvos čempionatą „Kaunas beauty 2019“, skirtą kirpėjams ir grožio specialistams – vizažistams, manikiūristams, blakstienų priauginimo ir natūralių antakių dizaino meistrams bei šių specialybių besimokantiems studentams.

Kaip žiniasklaidai sakė KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė, šiųmetis renginys tikrai sulaukė didžiulio dėmesio ne tik iš grožio srities profesionalų, bet ir iš žinomų žmonių bei žiniasklaidos.

„Paprastai rezultatai būna skelbiami praėjus kelioms dienoms po čempionato dėl šių priežasčių: visus teisėjų balus reikia suvesti į lenteles pagal rungtis, po to kompiuterinė programa išreitinguoja teisėjų balus vietomis. Visa tai užima daug laiko. Taip buvo šįmet, taip buvo ir ankstesniais metais", – pabrėžė J. Mačiulienė.

Grožio specialistus vienijančios asociacijos įkūrėja neatmeta galimybės, kad daug dėmesio ir įvairių nuomonių čempionatas sulaukė dėl jame dalyvavusių garsių vizažistų. Pasak J. Mačiulienės intrigų būna visose veiklos srityse, grožio pasaulis – taip pat ne išimtis.

Kadangi pastaruoju metu viešojoje erdvėje pasirodė nuomonių, kad galbūt nepelnytai čempionato metu buvo įvertintas Oksanos Pikul-Jasaitienės darbas „Kreatyvios nuotakos” rungtyje, J. Mačiulienė jaučia pareigą pakomentuoti susidariusią situaciją.

Pasak pašnekovės, visus vizažistų darbas vertino komisija, tarp kurios narių buvo ir kompetentingi teisėjai iš užsienio: Denis Skakunov, Darya Iodzel. Komisijos narių nuomonė buvo vieninga: Oksanos darbas buvo įvertintas kaip inovatyvus, kreatyvus, pasižymėjęs naujomis tendencijomis ir madingomis spalvomis.

KIGSA vadovė paneigė nuomonę, kad, neva, Oksanai galėjo padėti tai, jog kai kuriuos komisijos narius ji pažinojo asmeniškai ar dėl to, jog pas kai kuriuos iš jų mokėsi vizažo paslapčių.

„Galiu patvirtinti, jog čempionato metu komisijos nariai nesivadovauja jokiais asmeniniais kriterijais. Dėlei skaidrumo visada kviečiame kompetentingus komisijos narius, savo srities profesionalus iš užsienio. Panašūs įtarimai tik meta šešėlį grožio specialistų asociacijai, kaip čempionato organizatoriams. O juk mūsų pagrindinis tikslas kaip tik yra vienyti ir aktyvinti šalies grožio specialistus, kelti jų profesionalumo lygį ir reprezentuoti Lietuvą pasauliniuose grožio renginiuose”, – teigė J. Mačiulienė.

„Svajonės pildosi, tik svarbu dirbti ir siekti! Dalyvavimas konkurse man davė labai daug – profesionalumo, darbo įgūdžių ir pačių geriausių emocijų“, – pranešime spaudai po renginio sakė pati O.Pikul-Jasaitienė.
Komisijos sprendimu antrąją vietą „Kreatyvios nuotakos” rungtyje laimėjo Viktorija Karašauskaitė, trečiąją – Gabrielė Sinickaitė.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)