Policijos departamentas šeštadienį pranešė, kad penktadienį apie 19 val. 45 min. Radviliškyje, Gedimino-Dariaus ir Girėno gatvių sankryžoje, automobilių stovėjimo aikštelėje, pučiant stipriam vėjui nugriuvo reklaminis stendas.

Jis kliudė pro šalį ėjusią 35 metų moterį. Nukentėjusioji dėl gaktikaulio lūžimo paguldyta į ligoninę.

„Nuvirto 103 medžiai, penki – ant automobilių, du ant pastatų“, – BNS šeštadienio rytą informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo centro budėtojas.

Daugiausia iškvietimų gauta Utenos, Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ir Šiaulių apskrityse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą mobiliųjų telefonų savininkams dar penktadienį išsiuntė pranešimą dėl stipraus vakarų, pietvakarių vėjo, kurio gūsiai siekia 15-25 m/s.

Siaučiant stipriam vėjui, gelbėtojai ragina nestovėti po aukštais medžiais, nestatyti automobilių po jais, nestovėti po elektros linijomis ir prie didelių reklamos stendų.

„Nelieskite ir ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali sukelti pavojų jūsų gyvybei. Pučiant stipriam vėjui gali sutrikti elektros energijos tiekimas, todėl namuose turėkite žibintuvėlį, atsarginių elementų, radijo imtuvą, žvakių“, – perspėja ugniagesiai.