„Praėjusių metų rugpjūtį buvo atlikti eismo organizavimo pakeitimai ir nustatyta nauja tvarka žiedinėje sankryžoje. Perskirsčius srautus, nustatyta, kad rytinio piko metu yra nemažas srautas į Konstitucijos prospektą, viena juosta nepakanka laidumo“, – BNS sakė Tomas Kamaitis, savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

BNS skelbia, kad Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė 15 tūkst. eurų vertės sutartį su bendrove „Skaitmeninis lapas“ dėl juostos projektavimo. „Skaitmeninis lapas“ turės parengti techninį darbo projektą, gauti statybos leidimą bei atlikti projekto priežiūrą. Sutartis su įmone pasirašyta vasarį, galios iki 2022 metų, nurodoma centriniame viešųjų pirkimų portale.

Kas keisis žiede?

Kaip DELFI aiškino T. Kamaitis, rekonstrukcijos metu važiuojant į „pedagoginio žiedą“ atsiras dvi papildomos eismo juostos. Viena – nuo Geležinio Vilko gatvės tunelio važiuojant žiedinės sankryžos link ir sukant į Konstitucijos prospektą.

Papildoma eismo juosta bus įrengta sumažinant dabar toje vietoje esantį platų šaligatvį ir dalyje jo įrengiant atskirą eismo juostą tiems, kurie nori važiuoti ne į žiedą ir juo sukti Žalgirio gatvės (ar kitų) link, bet patekti į Konstitucijos prospektą.

Naujoji eismo juosta bus atskirta nuo dabar čia esančių dviejų saugumo salele, todėl pėstiesiems nereikės kirsti trijų eismo juostų iš karto. Be to, T. Kamaitis įžvelgia nemenką naudą vairuotojams, mat jų eismo kryptis nesusikirs su išvažiuojančiais iš žiedo, o eis greta.

Tokia pati pertvarka laukia ir važiuojant nuo Šeškinės kalno pusės į „pedagoginio žiedą“. Čia bus įrengta atskira eismo juosta tiems, kurie norės įvažiuoti į T. Narbuto gatvę, o ne pasukti į žiedinę sankryžą.

Šiuo atveju rekonstrukcijos metu bus susiaurintas šaligatvis, panaudota dalis žaliojo ploto ir įrengta atskira juosta sukantiems į dešinę. Vairuotojai, akcentavo T. Kamaitis, galės važiuoti į T. Narbuto gatvės pusę nesustodami, mat jų juosta eis lygiagrečiai jau esamoms, iš žiedinės sankryžos vedančioms, juostoms.

Pėsčiųjų saugumui atsiras papildoma saugumo salelė, tad kirsti trijų eismo juostų vienu kartu nereikės.

Bandys spėti šiemet

T. Kamaitis DELFI aiškino, kad optimalus scenarijus – pokyčius organizuoti dar šiemet. Visgi kada tas bus padaryta tiksliai, kol kas nėra aišku – pirmiausia reikia techninio projekto ir statybos leidimo.

„Turint visą tai, galima spėti tikrai šiemet. Bet prie konkretesnių datų prisirišti bus galima tik turint reikiamus dokumentus ir leidimus“, – akcentavo DELFI pašnekovas.

Pokyčių bus ir daugiau

Dar praėjusių metų rugpjūtį savivaldybės atstovas DELFI sakė, kad greta žiedo liko dvi pėsčiųjų perėjos, kai einančiam pėsčiomis reikia kirsti tris eismo juostas. Kaip aiškino T. Kamaitis, jos keisis drauge su vykdomais kitais eismo pakeitimais aplinkinėse gatvėse.

„Vyks Geležinio Vilko gatvės rekonstrukcija, tad gatvėje, važiuojant nuo Geležinio Vilko gatvės tunelio Baltupių link, atsiras papildoma transportui skirta eismo juosta. Ji baigsis už sankryžos su Žalgirio gatve, maždaug už „Rimi“ parduotuvės, esančios šioje gatvėje“, – kalbėjo T. Kamaitis.

Eismo tvarka keisis ir jungiamajame kelyje, vedančiame nuo „pedagoginio“ žiedo Geležinio Vilko gatvės link. Čia, sako T. Kamaitis, išvažiuojant iš žiedinės sankryžos ir važiuojant Geležinio Vilko gatvės link, vietoje dviejų eismo juostų bus palikta tik viena.

Pati dešiniausia, kraštinė, bus panaikinta pasitelkus horizontalųjį kelio ženklinimą. Dalis transporto srauto tą patį jungiamąjį kelią pasieks važiuodami Lvovo gatvele.

„Eismo srautas greičiau įvažiuos į Geležinio Vilko gatvę, dings ir vakarinės eilės, laukiančios galimybės įvažiuoti nuo žiedo į šią gatvę. Ir vietoje trijų eismo juostų pėstiesiems reikės kirsti tik dvi“, – prognozavo T. Kamaitis.

Be to, nebeliks galimybės iš Geležinio Vilko gatvės pasukti į dešinę taip, kad būtų įmanoma per nedidelę žiedinę sankryžą įvažiuoti į Lvovo gatvę. Anot T. Kamaičio, čia bus pakeista eismo kryptis ir juosta bus atiduota vairuotojams, į Geležinio Vilko gatvę atvažiuojantiems nuo „pedagoginio“ žiedo pusės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)