Antrai kadencijai Kauno meru išrinktas V. Matijošaitis šią savaitę viešai patvirtino, kad Prezidento rinkimuose palaikys S. Skvernelį.

Penktadienio pusdienį S. Skvernelis praleido laikinojoje sostinėje ir lydimas V. Matijošaičio apžiūrėjo kelis Kauno objektus, tarp jų ir rekonstruojamą S. Dariaus ir S. Girėno stadioną.

„Apie tai nekalbėjome. Kalbėjome apie Kauno klausimus, Kauno problemas. Žiūrėjome, kokia pažanga, kur stringame, aptarėme terminus. Ūkiniai klausimai. Finansavimas jau aptartas senokai, nes nė vienas projektas nepradėtas be finansavimo“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Kalbėjome apie didžiuosius objektus, prie kurių prisidės Vyriausybė. Tai stadiono statyba ir mokslo sala. Stadione tikimės 10-15 mln. Vyriausybės paramos. Mokslo salos projektas sudėtinis, prie kurio prisidės trys ministerijos“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Premjeras taip pat tikino, kad jaučia ne tik V. Matijošaičio, bet ir kitų merų paramą.

„Jaučiu daugelio merų paramą. Tarp jų ir Kauno. Mes turime gerus santykius su savivaldybėmis ir jokių problemų nebuvo. Apie Prezidento rinkimus nenoriu kalbėti, nes šiandien ne tas tikslas“, – kalbėjo S. Skvernelis.

„Manau, S. Skvernelis jau iš žiniasklaidos žino mano paramą. Man patinka jo dalykiškumas. Man tekę bendrauti su premjerais, tačiau šis premjeras laikosi žodžio ir tai man patinka, nes be Vyriausybės paramos tvarkytis mieste būtų sunku“, – teigė V. Matijošaitis.

Beje, švenčiant kovo 8-ąją, Premjeras sulaukė klausimo apie tai, jog dabartinėje Vyriausybėje nėra nė vienos moters ministrės.

„Noriu pasakyti tokį faktą, kad kadencijos pradžioje buvo trys moterys ministrės, o pokyčiai ne visada priklauso nuo mūsų“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Taip pat buvo kalbėta apie Žemės ūkio ministerijos perkėlimą į Kauną. Tiesa, nieko konkretaus šiuo klausimu nebuvo pasakyta.

„Kol kas nieko naujo“, – trumpai konstatavo S. Skvernelis. Aišku tiek, kad ministeriją Kaune neplanuojama įkurdinti buvusio centrinio pašto patalpose.