„Kaunas yra neatsiejamas nuo Lietuvos laisvės dvasios. Lygiai taip pat nuo jos neatsiejama ši – „Saulės“ gimnazija ir jos „Saulės“ rūmai. Vasario 16-osios karta šiuose rūmuose kūrė mūsų šalies istoriją. Šiandien jūsų – Kovo 11-osios vaikų – karta kuria savą Lietuvos istoriją. Tik nuo jūsų priklauso, kokia Lietuva yra šiandien, kokia ji bus rytoj. Drąsiai ginkite savo nuomonę, siekite tikslų ir visada žinokite, kad Lietuva yra jumyse“,- sakė premjeras.

Susitikime su Žemės ūkio rūmų atstovais akcentuota, jog Vyriausybė pakeitė tiesioginių išmokų ir administravimo bei kontrolės taisykles ir sušvelnino 2018 m. sausros padarinius ūkininkams. Šalinant neigiamus 2017 metų liūčių padarinius, daugiau kaip 3,3 tūkst. žemdirbių, kurie patyrė nuostolius sulaukė 9 mln. eurų kompensacijų iš valstybės biudžeto .

Aptartos afrikinio kiaulių maro sukeltos problemos. 2019 metais planuojama paramą smulkiesiems kiaulių augintojams pagal biosaugos priemonę padidinti iki 2000 eurų.

Kita svarbi sritis – žemės ūkio ir maisto produktų eksporto skatinimas. 2018 metais lietuviškų žemės ūkio ir maisto produktų eksporto geografija išsiplėtė iki 180 šalių.

Susitikimo metu taip pat aptartos būsimos derybos dėl naujo Bendrosios žemės ūkio politikos programinio laikotarpio 2021-2027 metams. Imtasi veiksmų, kad ES struktūrinė parama Lietuvos žemės ūkiui ir kaimo plėtrai nebūtų mažesnė nei šiame laikotarpyje, o tiesioginės išmokos siektų naujojo programinio laikotarpio pabaigoje (2027 metais) bent 90 proc. ES vidurkio.

Žemės ūkio rūmų atstovai išsakė pritarimą, kad ministerija perkeliama į Kauną, tai stiprina regioninę politiką.

Susitikime su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu kalbėta apie Mokslo salos projekto eigą ir finansavimą, Dariaus ir Girėno stadiono sutvarkymą iki 2020 metų, Koncertų salės statybą iki 2022 metų. Taip pat aptarti regioninės ir nacionalinės reikšmės kelių, jų atkarpų ir sankryžų įrengimo finansavimo klausimai, Kauno oro uosto plėtros perspektyvos. 2019 metais oro uoste laukiama apie 1,1 mln. keleivių.

Konstatuota, kad Kauno centrinio pašto pastatas bus įrašytas į valstybinės reikšmės istorijos, archeologijos ir kultūros objektų sąrašą, svarstoma kaip ateityje jas panaudoti valstybės, visuomenės reikmėms.

Premjeras S. Skvernelis taip pat susitiks su Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos bendruomene ir aptars naujos bažnyčios statybos galimybes. Tai- jauniausia parapija Lietuvoje, įsteigta 2013 metais, joje gyvena daugiau kaip 30 tūkst. gyventojų. Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijos vizija - būti centru jungiančiu kartas: jaunąją – per ugdymo įstaigų (darželio, gimnazijos) veiklą; šeimas ir brandžiąją – per aktyvų dalyvavimą parapijos religinėje bei visuomeninėje, kultūrinėje veikloje.