Jei norite vizualiai sumažinti krūtinę ir pečius

„Jei jūsų krūtinė didelė, pečiai platūs ir save priskirtumėte obuolio figūros tipui – norint vizualiai sumažinti viršutinę kūno dalį puoškitės ilgais pakabukais, grandinėlėmis. Svarbu, kad aksesuarai nebūtų masyvūs. Smulkesni papuošalai vizualiai siaurins, o štai masyvūs atvirkščiai – dar labiau stambins.

Svarbu, kad pakabukas pasibaigtų šiek tiek virš krūtų, ties krūtinės ląsta, arba būtų ilgesnis ir pasibaigtų po krūtimis. Jei pakabukas kabės tarp krūtų – dar labiau akcentuosite šią kūno dalį. Šiuo metu madingas papuošalų sluoksniavimas, todėl nebijokite nešioti kelių pakabukų vienu metu“, – pasakojo A. Gilytė.

Papuošalai

Auskarus stilistė rekomenduoja rinktis nedidelius, tačiau traukiančius akį. Blizgantys, šviesūs auskarai išryškina akis, nukreipia dėmesį nuo pilnos krūtinės. Nesirinkite pailgų, didelių auskarų.

Stilistė taip pat rekomenduoja masyvius žiedus, jie taps tarsi atsvara stambiam viršui ir nukreips dėmesį į siauresnius klubus.

Papuošalai

Jei norite atkreipti dėmesį į rankas, klubus

Turite išraiškingus klubus ir laikote juos dailiausia savo kūno dalimi? Išryškinti juos galite ne tik tinkamo kirpimo džinsais ar sijonu, bet ir papuošalais. Kai einame nuleidę rankas, išraiškingi žiedai ir apyrankės traukte traukia akį į klubus.

Be to, žmonėms, kurie daug kalba ir gestikuliuoja, skaito pranešimus ar veda derybas, stilistė primygtinai rekomenduoja mūvėti ryškius žiedus.

„Niekas varnų nebešaudys, nežiūrės į jūsų batus ar į lubas, gestikuliuojant dėmesį trauks būtent jūsų rankų papuošalai. Tai – toks pats svarbus akcentas, kaip ir ryškios lūpos“, – teigė A. Gilytė.

Papuošalai

Jei nesate patenkinta savo figūra ir norite nukreipti nuo jos dėmesį

„Jei norite nukreipti dėmesį nuo figūros, verčiau akcentuokite veidą, žandikaulio liniją, kaklą – tam puikiai tiks smulkūs, lengvi papuošalai“, – teigė stiliaus ekspertė, kovo 8-ąją, per Moters dieną, dalijusi asmeninius patarimus papuošalų baro lankytojams.

Įsivaizduokite, jog nuo galvos iki kojų apsirengiate pilka spalva (pilka, priešingai daugumos įsitikinimui, maskuoja kur kas labiau nei juoda spalva), tačiau pasidabinate šviesiais, blizgiais auskarais. Kur kryps visas dėmesys? Be abejo, į jūsų veidą.

Jei norite paslėpti griežtą žandikaulio liniją, nosį su kuprele

Jei jūsų veido forma primena kvadratą, turite griežtą žandikaulio liniją arba kompleksuojate dėl nosies su kuprele, pagrindinę papuošalų taisyklė, kuria turėtumėte vadovautis – rinktis apvalių formų auskarus. Tokie papuošalai sudarys kontrastą su griežtomis jūsų veido linijomis ir jas šiek tiek sušvelnins.

„Kvadratinių auskarų tokiu atveju nė nedrįsčiau siūlyti, nes jie dar labiau paaštrintų jūsų veido kampuotumą“, – kalbėjo stilistė.

Papuošalai

Daugiau nuotraukų rasite DELFI Stilius fotogalerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)